Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 4. srpnja

Najave za četvrtak, 4. srpnja

SISAK – Konferencija za novinare Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata  će se održati u četvrtak , 04. srpnja 2019. godine s početkom u 10:00 satiu Hotelu Panonija, I.K.Sakcinskog 21, Sisak ( sala Banovina ). Tema konferencije je „Reforme u Ministarstvu graditeljstva i prostornoga uređenja Odzvonilo birokraciji – prvi padaju biljezi,šalteri i pečati„ .Predstavnicima medija obratit će se član Središnjeg odbora HNS-a Krešimir Malec i Predsjednica HNS-a Sisak i županijska vijećnica Adelina Ivković.

SISAK – U četvrtak, 4. srpnja u 20 sati u Siscia Jazz Clubu u Sisku bit će predstavljen roman Davida Grossmana Ušao konj u bar.

Uz autora Davida Grossmana o knjizi će govoriti Andrea Weiss Sadeh. Razgovor na engleskom jeziku vodit će Roman Simić.

Ušao konj u bar, roman kojim je David Grossman, između ostalih, osvojio i prestižnu nagradu Man Booker International, nesumnjivo je jedno od književnih remek-djela našega doba. Mali klub u Nataniji u kojem nastupa pedesetosmogodišnji stand-up-komičar Dovale Dži pozornica je na kojoj Grossman još jednom beskompromisno i neustrašivo osvjetljava najtamnije kutke čovjeka, obitelji i svijeta u kojemu živimo. Jedan komičar izložen na sceni i jedan umirovljeni sudac skriven u publici – dvojica prijatelja iz djetinjstva, desetljećima razdvojena krivnjom i sramom – susrest će se u noći u kojoj padaju maske, a svijet je opijen moćnim koktelom kabarea i života, apsurda i nevinosti, tragike i crnoga humora. Ušao konj u bar velika je i neodoljiva knjiga jednoga od najznačajnijih svjetskih pisaca, svjetionik ljudskosti, roman uz koji ćete se smijati noseći srce u grlu.

Komentirajte