Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 27. lipnja

Najave za četvrtak, 27. lipnja

SISAK – Centar za certificiranje halal kvalitete i Medžlis Islamske zajednice Sisak organiziraju promociju jedinstvene knjige u zemljama regije „Halal-standard po mjeri čovjeka“ autora doc. dr. sc.Aldina Dugonjića u četvrtak, 27. lipnja 2019. s početkom u 18:00 sati u hotelu Panonija, I.K.Sakcinskog 21, Sisak.

Knjiga je obranjena doktorska disertacija autora i prvo djelo na temu halala iz područja ekonomije.

SISAK – Obljetnica posvete katedrale Uzvišenja svetog Križa u Sisku obilježit će se u četvrtak 27. lipnja u 19 sati svečanim mislim slavljem koje će predvodit župnik iz Kutine i kanonik preč. Dragutin Papić u zajedništvu s kanonicima Stolnog Kaptola Svetog Križa u Sisku. Misi prethodi molitva uvođenje u službu novog začasnog kanonika preč. Josipa Gregurića i molitva večernje u 18.30 sati.

SISAK – Predstava Gradskog kazališta Sisak “Poslovice babe Marte ili kako ostati single”  se održava u sklopu KULturnog LJETA KKV, a koju možete pogledati u četvrtak, 27.6.2019. godine u 21 sat u Atriju Starog grada. Predstava je nastala prema tekstu sisačke profesorice fizike Blaženke Slovenec, a u režiji Silvija Vadle.

Riječ je o lucidno duhovitoj, brzoj u misli, te leksički pitkoj priči u kojoj iz dana u dan naša “najcrvenokosija u gradu” urbana junakinja, duhovno se konzultirajući s babom Martom i zamišljajući ponekad Mr. Idealnog prolazi kroz razne teme od šminkanja, preko wellnessa ili vjenčanja do napasnih derišta na plažama rastrgana vlastitim nesavršenostima i svjesna svojih individualnih kvaliteta. U predstavi glumi Antonija Šašo.

U slučaju kiše program će se održati u Kazalištu 21. Ulaz je slobodan, a do Staroga grada organiziran je prijevoz autobusom Autoprometa koji će ispred Malog Kaptola krenuti u 20,30 sati. Povratak iz Staroga grada slijedi po završetku predstave.

KUTINA – Predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić će u četvrtak, 27. lipnja 2019. godine, s početkom u 10 sati u Tehničkoj školi Kutina (Hrvatskih branitelja 6) nazočiti svečanosti podizanja Zelene zastave, u povodu obnavljanja statusa međunarodne eko-škole. Nakon ove svečanosti bit će održana i svečanost ispraćaja maturanata iz škole.

Komentirajte