Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 26. veljače

Najave za četvrtak, 26. veljače

SISAK – Tiskovna konferencija Hrvatskih laburista-Stranke rada ogranak Sisak, će se održati u četvrtak,  26. veljače 2015. u 9,30 sati, u prostoriji naše stranke. Prostorija se nalazi u zgradi političkih stranaka, na 1. katu (S. i A. Radića 20, Sisak).  Tema konferencije je proces pregovaranja Kolektivnog ugovora zaposlenih u gradskim tvrtkama. Govorit će predsjednik ogranka Ivica Rendulić i tajnik ogranka Ivan Mlinarić, ujedno i  vijećnici u Gradskom vijeću.

SISAK – U četvrtak, 26. veljače 2015. s početkom u 10 sati u Velikom kabinetu Gradske vijećnice (Rimska 26, Sisak), gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primit će Renata Božića, Bornu Andresa i Dominika Pezelja, članove Gimsi tima Gimnazije Sisak i njihovu mentoricu prof. Blaženku Slovenec. Ovi nadareni učenici Gimnazije Sisak na završnici Ideje godine prezentirali su Pametni stup – svojevrsnu interaktivnu instalaciju koja bi građanima sasvim besplatno pružala čitav niz korisnih i zabavnih usluga.

SISAK – Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić će u četvrtak, 26. veljače 2015. godine, s početkom u 10 sati, u velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije (Sisak, Stjepana i Antuna Radića 36) s predstavnicima gradova i općina koje sudjeluju u projektu potpisati ugovore o nastavku provedbe projekta „Poduzetnički krediti 2014“ i u 2015. godini.

SISAK – Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SIMORA d.o.o. Sisak, organizira seminar pod nazivom „Podizanje poduzetničkih kompetencija za start up-ove (poduzetnike početnike)“ u sklopu Poduzetničkog impulsa „MJERA: C3A. RAZVOJ PODUZETNIČKE INFRASTRUKTURE I POSLOVNOG OKRUŽENJA – AKTIVNOST C3: Razvojne agencije i poduzetnički centri“. Seminar će biti održan u prostorijama Razvojne agencije u Sisku (Rimska 28) u četvrtak, 26. veljače 2015. godine, s početkom u 9 sati.   Konkurentnost gospodarstva neke zemlje ovisi o kvaliteti poduzetništva kao ključne kompetencije koju je potrebno razvijati na svim razinama. Razvijanje poduzetničkih kompetencija  predstavlja ključni čimbenik u promicanju gospodarskog rasta i konkurentnosti te, osim što potiče osnivanje novih poduzeća, utječe i na razvoj  poduzetničkog načina razmišljanja i učinkovitije korištenje kreativnog potencijala postojećih znanja i vještina.   Cilj ovog seminara je podizanje razine znanja i vještina poduzetnika početnika kao važnog čimbenika poduzetničkog kapaciteta, usvajanje poduzetničkih kompetencija, poticanje poduzetničke kulture u društvu, te razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju u poduzetništvu radi razvoja poduzetništva, te povećanja stope samozapošljavanja i zapošljavanja.

KUTINA – 16. sjednica Gradskog vijeća Kutine će se održati u četvrtak, 26. veljače 2015. godine u 13,00 sati.

SISAK – U četvrtak, 26. veljače, održat će se humanitarni koncert za izgradnju kuće Milana i Matije Basarca, čija je priča o teškom životu u Komarevu dirnula mnoge. Od 20 sati, na Gradskoj tržnici Sisak, nastupaju Toni Cetinski, Miroslav Škoro, Luka Nižetić, Ivan Zak, Begini, Petar Dragojević, Pamela Ramljak, Maja Šuput, Pirati i L.I.P.E. Sisak. Cijena ulaznice je 20 kuna, a sav prihod je namijenjen uređenju kuće za oca i sina Basarac.

POPOVAČA – Odbor za branitelje Grada Popovače poziva građane na predstavljanje knjige „Krajina kroz dokumente”, zbornik od 260 dokumenata iz Domovinskog rata. Među govornicima biti će umirovljeni pukovnik HV-a i urednik knjige Ivica Pandža Orkan, umirovljeni pravnik kriminalist Branko Lazarević, sa Hrvatskog instituta za povijest dr.sc Jakša Raguža te novinar Željko Maljevac. Prezentacija će se održati u četvrtak 26. veljače, 2015. u prostoru Doma kulture, s početkom u 19,00 sati.

Komentirajte