Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za četvrtak, 18. ožujka

Najave za četvrtak, 18. ožujka

SISAK – U sklopu obilježavanja Svjetskog dana šuma održana će biti tiskovna konferencija u četvrtak, 18. ožujka 2010. godine s početkom u 11.00 sati u prostorijama Dječjeg vrtića Sisak Novi, Hrvatskog narodnog preporoda 33, na temu: Odvojeno prikupljanje višeslojne ambalaže – Tetra Pakove i srodne ambalaže. Na konferenciji će biti nazočna i direktorica komunikacija i zaštite okoliša Tetra Paka, Sonja Kožul.

SISAK – U četvrtak, 18. ožujka 2010. godine u 10 sati gradonačelnik Dinko Pintarić sa suradnicima će posjetiti Odjel za hematološko-biokemijsku dijagnostiku, jedan od najstarijih odjela sisačke bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ (nalazi se u prizemlju zgrade kirurgije uz hitnu kiruršku ambulantu).
Zbog sve većeg obima posla na području hematologije i infektologije, Grad Sisak je ovom Odjelu donirao 2 nova mikroskopa visoke kvalitete, vrijednosti 36 900 kuna, koji će olakšati mogućnost otkrivanja i praćenja bolesti. Gradonačelnika će u obilasku Odjela pratiti ravnatelj bolnice Dr. Damir Pahić i voditeljica Odjela Mira Posavec.

SISAK –  Gradonačelnik Dinko Pinatrić i njegovi zamjenici Drago Martinac i Agan Velić, primit će u četvrtak, 18. ožujka 2010. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici veleposlanika Savezne Republike Njemačke u RH Dr. Bernda Fischera. Prije dolaska u Gradsku vijećnicu, veleposlanik će posjetiti biskupa Vladu Košića. Izjave za novinare predviđene su na kraju radnog dijela sastanka u 12. 45 sati.

SISAK – Na konferenciji za medije što će se u organizaciji Doma kulture Kristalna kocka vedrine održati u Galeriji Sv. Kvirina, u četvrtak, 18. ožujka s početkom u 13 sati biti će predstavljena knjiga Zaljubljena Madona, Milivoja Cvetnića, te popratni book trailer u režiji Silvija Vadle koji će uz Đuru Tadića i Juraja Cvetnića na konferenciji i govoriti.  Zaljubljena Madona druga je knjiga Milivoja Cvetnića, odnosno zbirka pripovjedaka koja se prvi put objavljuje 66 godina nakon pjesnikove smrti. Ista će knjiga biti predstavljena i na 2. Kostajničkim pjesničkim susretima što će se u petak, 19. ožujka održati u Hotelu Central u Hrvatskoj Kostajnici.

LEKENIK – Zamjenici županice Mira Harcet i Milan Oblaković susrest će se s veleposlanikom Savezne Republike Njemačke u Republici Hrvatskoj dr. Berndom Fischerom u Lekeniku u četvrtak, 18. ožujka 2010. godine, s početkom u 8.30 sati. Tom prigodom Nj. E. Bernd Fischer predat će donaciju SOS Dječjem selu Lekenik. Riječ je o dječjem igralištu.

SISAK – U četvrtak 18. ožujka u 18.30 sati u Dječjem odjelu biti će dodjela nagrada za pobjednike likovnog i literarnog natječaja i kviza znanja “Polarni medvjedi i klimatske promjene”.

Komentirajte