Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 11. lipnja

Najave za četvrtak, 11. lipnja

SISAK- U četvrtak, 11. lipnja, obilježava se dan Sisačko-moslavačke županije.

PROGRAM:

7.30 sati –    polaganje vijenaca, paljenje svijeća i zajednička molitva kod središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac u sisku

8.15 sati –   paljenje svijeća kod spomenika poginulim  hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana u Sisku

9.30 sati –   polaganje vijenaca ispred mjesta rodne kuće Stjepana i Antuna Radića u Desnom Trebarjevu

10.20 sati – domjenak u Spomen domu braće Radić u Desnom Trebarjevu

11.00 sati – Sveta misa u crkvi svetog Martina Biskupa u Martinskoj Vesi

13.30 sati – svečana sjednica Županijske skupštine   u Domu INA Rafinerije nafte Sisak

SISAK – HSS Sisačko-moslavačke županije organizira tradicionalno, kao i svake godine do sada, obilježavanje rođendana braće Radić koje će se održati u četvrtak, 11.lipnja 2015. godine u njihovom rodnom mjestu, Trebarjevu Desnom s početkom u 9,30 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća. Sv. misa održat će se u Župnoj crkvi sv.Martina u Martinskoj Vesi s početkom u 11,00 sati, a predvodit će je biskup sisački, mons.Vlado Košić.

SISAK – Skupine Balončići, Zvjezdice i Ježići (objekt Ciciban) Dječjeg vrtića Sisak Stari u suradnji s korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe će u četvrtak, 11.06. 2015.god. u 10 sati održati URNEBESNU OLIMPIJADU na Trgu Franje Tuđmana.

SISAK – Svečanost zatvaranja međunarodnog projekta CNC&IT  i prezentacija replika Ranokršćanske Svjetiljke će se održati 11.lipnja 2015. godine u hotelu Panonija s početkom u 10.15 sati.

SMŽ – U četvrtak, 11. lipnja od 10 do 14 sati, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke biti će provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila.

MARTINSKA VES – Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u povodu Dana Sisačko-moslavačke županije i Dana Stjepana i Antuna Radića, u četvrtak 11. lipnja u 11 sati svečano misno slavlje u župnoj crkvi Sv. Martina biskupa u Martinskoj Vesi.

SISAK – Povodom Međunarodnog dana prevencije zlostavljanja starijih osoba, koji se u svijetu obilježava 15. lipnja, Društvo Hrvatska žena Sisak organizira razgovaraonicu pod nazivom Zlostavljanje starijih osoba – život obavijen strahom i tajnom koju će voditi članica Društva mr. sc. Daša Poredoš Lavor. Razgovaraonica će se održati u četvrtak 11. lipnja 2015 godine u Domu za starije i nemoćne osobe Sisak s početkom u 9.30 h. Susret je otvorenog tipa i namijenjen je korisnicima i djelatnicima Doma, kao i svim građanima zainteresiranima za ovu temu.

KUTINA –  19. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine će se održati u četvrtak, 11. lipnja 2015. godine u 13,00 sati.

SISAK – Gradska galerija Striegl organizator je izložbe “Zlatko Prica iz fundusa Galerije prica” koja će biti postavljena u sisačkoj Galeriji od 11. lipnja do 31. srpnja. Otvorenje izložbe je u četrvtak, 11. lipnja, u 19 sati u izložbenom prostoru Gradske galerije Striegl, Rimska 11, Sisak.

PETRINJA – Ministar zdravlja Siniša Varga posjetit će u četvrtak, 11. lipnja u 16,30 sati Dom zdravlja Petrinja, Lopašićeva bb. Ministar će u pratnji svojih suradnika obići ambulante Doma zdravlja Petrinja, a u obilasku će im se pridružiti sanacijski upravitelj Doma zdravlja Petrinja dr. dent. med. Krešo Kovačićek, gradonačelnik  grada Petrinje Darinko Dumbović, te župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić.

PETRINJA – U četvrtak, 11.6.2015. godine, s početkom u 18:00 sati, u Hrvatskom domu Petrinja (mala dvorana), Matije Gupca 2, Petrinja, održat će se tribina “Zdravstvo dostupno svima”. O reformama kojima smo podigli kvalitetu zdravstvenih usluga za sve građane Republike Hrvatske te uspjesima hrvatske medicine govorit će SDP-ov ministar zdravlja Siniša Varga.

Komentirajte