Naslovnica Najave Najave za četvrtak, 07. ožujka

Najave za četvrtak, 07. ožujka

SISAK – Svećenički dan Sisačke biskupije održat će se u četvrtak 7. ožujka s početkom u 10 sati u Dvorani bl. Ivana Pavla II. u Biskupijskom ordinarijatu, Velikom Kaptolu, u Sisku pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Gošća predavačica bit će Marijana Petir, a govorit će na temu “Vjernici laici su pozvani biti u svijetu”.

ZAGREB – Sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel sudjelovat će u radu Okruglog stola povodom Međunarodnog dana žena na temu “Žene u politici u Hrvatskoj” koji organiziraju Ujedinjeni narodi u suradnji s veleposlanstvima Kanade i Australije, u četvrtak, 07. ožujka 2013., u hotelu International, Miramarska 24, Zagreb, s početkom u 10 sati. Uz županicu Marinu Lovrić Merzel u raspravi će sudjelovati Helena Štimac-Radin, voditeljica Ureda Vlade za jednakost spolova; Jadranka Kosor, zastupnica u Saboru i bivša predsjednica Vlade; Mirela Holy, zastupnica u Saboru i bivša ministrica zaštite okoliša; Gordana Sobol, zastupnica u Saboru; Branka Juričev-Martinčev, zastupnica u Saboru i gradonačelnica Grada Vodice; Josipa Rimac, gradonačelnica Grada Knina; Ivanka Luetić Boban, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije; Tajana Broz, koordinatorica CESI i ostale žene koje se ističu svojim radom u izabranim tijelima na svim razinama – u Saboru, županijama i gradovima – kako bi naglasile izazove s kojima se susreću i mjere/inicijative koje bi mogle doprinijeti smanjenju disbalansa u javnim tijelima.  Rasprava će se usredotočiti na izazove s kojima se susreću žene nastojeći osigurati adekvatno sudjelovanje u politici.

SISAK – Gradonačelnik Dinko Pintarić posjetit će u četvrtak, 7. ožujka 2013. godine u 17 sati europskog juniorskog streličarskog prvaka Maria Vavru na streljani Športsko rekreacijskog centra Sisak (Trg grada Heidenheima 1, ispod bazena). 16-ogodišnji Mario, hvatski reprezentativac i član Streličarskog kluba Siscia, na Europskom juniorskom prvenstvu koje se od 26. veljače do 2. ožujka održavalo u poljskom gradu Rzeszowu, sa složenim lukom, osvojio je zlatnu medalju. S 590 krugova u kvalifikacijama bio je prvi, a s tim rezultatom  postavio je i novi državni rekord. Na susretu će uz Marijeve kolege i trenere iz kluba biti i predsjednik kluba Boris Savić te tajnik Zvonimir Vavro.

SISAK – Humanitarni  koncert “U srcu s Nikom pomažemo Ivanu” održat će se u Glazbenoj školi Frana Lhotke u Sisku ovoga četvrtka, 07. ožujka, s početkom u 19 sati. Riječ je o produkciji učenika glazbene škole humanitarnog karaktera, jer se pomaže teško bolesnom dječaku Ivanu Kralju, učeniku OŠ “22.lipnja”. Skupljat će se na produkciji dobrovoljni prilozi.

PETRINJA – U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja povodom Međunarodnog dana žena, u četvrtak 7. ožujka 2013. godine s početkom u 18 sati održat će se tribina „Položaj žene u suvremenom društvu“ koju će voditi mr. sc. Daša Poredoš Lavor. Na tribini bit će riječi o zaposlenim ženama i onima koje su u potrazi za poslom, ženama na selu i izazovima njihovog svakodnevnog življenja, o ženama koje brinu o bolesnom i/ili djetetu s invaliditetom, te životnim krizama s kojima se svakodnevno susreću. Tribina je otvorenog tipa na koju su pozvani uz žene i muškarci – kao podrška unapređenja međusobnih odnosa i jednakosti među spolovima.

NOVSKA  – U u četvrtak 07. ožujka, u 18 sati u prostoru Gradskog kina u Novskoj , Trg dr. Franje Tuđmana 3 bit će održana  javna tribinu „Mladi u politici“ u organizaciji Savjeta mladih Grada Novske na kojoj će gostovati dr.sc. Božo Skoko,  docent na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

SUNJA – Županica Marina Lovrić Merzel sa suradnicima sudjelovati će na tribini “Razgovor s građanima Sunje” u četvrtak 7. ožujka 2013. s početkom u 19.00 sati u Društvenom domu u Sunji. Na tribini će se razgovarati o budućim projektima, planovima i ulaganjima Županije u Općinu Sunja.

SISAK – Predavanje pod nazivom „Rat u BiH ili kako je Hrvatska četiri puta obranila i spasila Bosnu i Hercegovinu“ održat će admiral, pisac i vojni strateg Davor Domazet Lošo, u četvrtak 7. ožujka u 19 i 30 sati u sisačkom Velikom Kaptolu.

SISAK – Otvorenje izložbe fotografija “Iće i piće. Prije.” Janka Belaja, biti će u četvrtak, 07. ožujka, s početkom u 20 sati u Foto galeriji Siscia obscura.

 

Komentirajte