Naslovnica Vijesti SMŽ Najave za četvrtak, 04. listopada

Najave za četvrtak, 04. listopada

SISAK – Akcije darivanja krvi održati će se u četvrtak, 04. listopada, na sljedećim sisačkim lokacijama:
9 do 12 sati –Hrvatske šume Sisak (Josipa Runjanina 12)
13 do 15.30 sati – Hrvatske željeznice (Željeznički kolodvor Sisak – prostorije Vuče vlakova)

NOVSKA – Grad Novska u suradnji sa Udrugama proizišlim iz Domovinskog rata organizira prigodno sjećanje na 4.listopada 1991. jedan od najcrnjih dana novije novljanske povijesti. Neprijateljski zrakoplovi ispustili su smrtonosni teret nekoliko trenutaka poslije odsviranog prestanka zračne opasnosti, kada su branitelji i građani napuštali skrovišta. Na mjestu pogibije, kod spomen obilježja ispred Ureda za obranu, u
iznenadnom zračnom napadu na samo središte grada, točno u podne, 4. listopada 1991. godine poginulo je 11, a teško su ranjena 23 branitelja. U četvrtak 4.listopada u 11 sati u župnoj crkvi sv.Luke evanđeliste u
Novskoj, velečasni Milan Vidaković predvodit će misno slavlje a u 12 sati ispred Ureda za obranu održati će se komemoracija u spomen na stradale. Upućen je poziv građanima da svojom nazočnošću doprinesu sjećanju na taj dan.

KUTINA – Konferencija za novinare, vezano uz potpisivanje Ugovora za izgradnju uličnih vodovoda u sjevernom dijelu grada Kutine (K. Čaire, Ciglenica, Selište) sa izvođačima radova, će se održati u četvrtak 04.10.2012. godine u 11 sati u Društvenom domu u K. Čairama. Potpisivanju Ugovora prisustvovati će gradonačelnik Grada Kutine mr. sc. Davor Žmegač, predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Babić, predsjednici Mjesnih odbora i ostali uzvanici.

KUTINA – Gradonačelnik Grada Kutine Davor Žmegač održati će s kutinskom  djecom  u povodu Dječjeg tjedna susret u četvrtak, 04. listopada o.g. u 13,00 sati u Gradskoj vijećnici, Trg kralja Tomislava 12.

KUTINA – 29. sjednica Gradskog vijeća Grada Kutine će se održati u četvrtak, 04. listopada o.g. u 15,00 sati.

STAZA – Demokratska zajednica Mađara Hrvatske i predstavnik mađarske nacionalne manjine Sisačko-moslavačke županije Arpad Kiš organiziraju svečano otvorenje spomen-šetnice i spomen-ploče u spomen na slavnog mađarskog vojskovođu Janoša Damjanicha, a koje će se u Stazi održati u četvrtak, 4. listopada 2012. godine, sa početkom u 16 sati.

Komentirajte