Naslovnica Sport Baseball Na sisački “The Nest” dolaze najbolje europske baseball ekipe

Na sisački “The Nest” dolaze najbolje europske baseball ekipe

Utakmicom između BK Sisak Storksa i BK Novi Zagreb Pirates završeno je prvenstvo Hrvatske u seniorskoj konkurenciji. U odličnoj utakmici 6. mjesto osvojila je ekipa Sisak Storksa koja je rezultatom 8 : 5 pobijedila Pirate.


U početak utakmice dobrim napadima domaća ekipa pretvara u vodstvo od 4 : 0 nakon 4 iniga.
U petoj izmjeni obrane igraju dobro te nitko ne osvaja bodove da bi u 6. izmjeni Pirati odličnim napadom osvojila 3 boda te smanjila rezultat na 4 : 3. No već u sljedećem napadu Storksi odigravaju dobar napad i osvajanjem dva boda povećavaju rezultat na 6 : 3.
Dobru igru u napadu nastavljaju i Pirati te s dva boda u 8. iningu ponovno stižu na bod zaostatka. Ipak iskusnija ekipa Storksa osvaja dva boda u svom 8 napadu i ponovno podiže prednost na tri boda.

Odličnom obranom, posebno bacanjima Vukmirovića Siščani ne dozvoljavaju Piratima osvajanje niti boda te konačnim rezultatom 8 : 5 završava utakmica.


Za Sisak su igrali:
Špoljarić ( osvojio 2 boda ), P. Karin ( 1 ), Roksa, D. Karin ( 2 ), Salešević ( 1 ), Vukmirović, Mehinović, Mahač ( 1 ), Dankić i Žabčić ( 1 ).

Za Novi Zagreb su igrali :
Petričević, Koren, Bošnjak ( 1 ), Rožman ( 1 ), Ostović ( 1 ), Pus ( 2 ), Miljanić, Jeličić, Krznarević, Ostrihon i Šimičević.

Suci: Halužan Igor ( Ka ) i Marušić Mladen ( Zg )

Poredak PH:

1. Olimpija Ka
2. Nada ST
3. Zagreb ZG
4. Medvednica ZG
5. Vindija VŽ
6. Sisak Storks
7. Novi Zagreb ZG

Ovom utakmicom završena je sezona baseballa na vanjskim terenima a natjecanja nastavljaju ekipe u najmlađim kategorijama koji će kroz Školske lige natjecati se a i pripremati za sljedeću sezonu.
Mali igrači Sisak Storksa sudjelovat će u zagrebačkoj Školskoj ligi s dvije ekipe, a prvi turnir igra se 18.11.2017. u paviljonima Zagrebačkog velesajma.

Igralište i prostorije kluba kreću u obnovu i uređenje da bi sve bilo spremno za Europsko prvenstvo U15 koje će se igrati na “The Nestu” u Vrbini od 16. do 22. srpnja 2018. godine.

Komentirajte