Naslovnica Vijesti Sisak MOST SMŽ: Sjednica Gradskog vijeća je trebala početi minutom šutnje

MOST SMŽ: Sjednica Gradskog vijeća je trebala početi minutom šutnje

Most nezavisnih lista Sisačko-moslovačke županije smatra da je sjednicu Gradskog vijeća grada Siska trebalo započeto minutom šutnje “obzirom na činjenicu da se radi o tragičnom trenutku ali i da će ova presuda i ono što se dogodilo bitno utjecati i na daljnja politička događanja u RH, ali i BiH.” – stoji u priopćenju MOST-a Sisačko-moslavačke županije.

“Prije svega, želimo naglasiti kako HDZ evidentno politizira tragičnu smrt generala Slobodana Praljka obzirom da su upravo istaknuti članovi HDZ-a odgovorni za presude Haaškog suda. Primjerice Davor Božinović koji je bio predstojnik ureda 2004. Stjepanu Mesiću i osoba od najvećeg povjerenja kada je podignuta i optužnica protiv šestorke, poput Gordana Jandrokovića koji je otvoreno radio protiv Hrvata u BiH što potvrđuju dokumenti koje je slao tadašnji američki veleposlanik Robert A. Bradtke o Jandrokovićevim razgovorima sa zamjenikom američke državne tajnice Stuartom Jonesom; ili poput ministrice Obuljen koja je knjige generala Praljka koje su bile temelj njegove obrane okvalificirala šundom. Slijedom toga, smatramo kako prvenstveno trebaju prestati iskorištavati ovaj trenutak za vlastitu samopromociju i to oni koji su do ovakvih rezultata presude i doveli.
Nadalje, smatramo dakle i kako je i Gradsko vijeće grada Siska trebalo započeti sjednicu s minutom šutnje za sve poginule branitelje, onako kako je to učinio i Hrvatski Sabor. Mladu predsjednicu Gradskog vijeća koja je zbog neiskustva i pod pritiskom međustranačkih odnosa u vijeću koji stalno prijete eskalacijom, započela sjednicu bez minute šutnje, svakako ćemo upoznati s ulogom generala Praljka koji je bio zapovjednik obrane Sunje, te koji je u Oluji prilikom oslobađanja Dvora na Uni zataknuo ondje hrvatsku zastavu. Već sutra održava se teambuilding Mosta Sisačko-moslavačke županije koji će započeti minutom šutnje za sve poginule branitelje i žrtve rata, a koordinacija i svi njeni članovi su itekako upoznati s ulogom koju je general imao u obrani ovog područja.” – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Milan Brigljević, umirovljeni satnik HV i koordinator Mosta za Sisačko-moslavačku županiju.

 

Vezana vijest: http://www.sisak.info/u-gradskom-vijecu-odbijena-minuta-sutnje-za-generala-praljka/

Komentirajte