Naslovnica Vijesti SMŽ MOST-ovci skupili pomoć za poplavljene

MOST-ovci skupili pomoć za poplavljene

Saborski zastupnici Robert Podolnjak i Marko Sladoljev u četvrtak su, zajedno s predsjednikom Mosta i potpredsjednikom Sabora Božom Petrovom, prikupljenu pomoć za poplavljena područja dostavili u Sisačko-moslavačku županiju.

Već nekoliko dana Mostovci iz različitih krajeva Hrvatske prikupljaju  hranu i potrepštine obzirom da su Sisačko-moslavačka i Ličko-senjska županija bile najugroženije poplavama.

Iz zagrebačkog ureda Mosta prikupljena pomoć je jutros krenula prema Sisačko-moslavačkoj  županiji. Voda se još nije povukla i određena područja su i dalje  teško dostupna stoga je ekipa Mostovaca čamcem dostavila pomoć onim domovima i obiteljima do kojih se ne može doći.

“Kada se voda povuče trebat će i dalje pomoći ljudima da stanu na noge i obnove svoje domove, tako da je ovo tek “prva ruka” pomoći. Bit će im potrebno sve od građevinskog materijala, preko dezinfekcijskih sredstava do kućnih pomagala, uređaja i odjeće. Apeliramo na sve ljude da pomognu, raspitaju se, mogu donijeti pomoć u Most, uplatiti financijska sredstva u Crveni križ, što im je god zgodnije. Bitno je da ne zaboravljamo stvarne probleme i stvarne ljude. Političke teme na
žalost najčešće nemaju nikakav doticaj s ljudskim životima i
stvarnošću i to moramo mijenjati”, izjavio je Božo Petrov.

Komentirajte