Naslovnica Vijesti Hrvatska Moći ćete na internetu kontrolirati saborske zastupnike!

Moći ćete na internetu kontrolirati saborske zastupnike!

Kako javljaju nacionalni mediji od sljedećeg tjedna građani će na internet stranicama Sabora moći vidjeti tko je od zastupnika stigao na svoje radno mjesto u parlament, a tko je odlučio ‘preskočiti’ radni dan u Saboru. Naime, nakon probnog perioda, početkom nove saborske sjednice sljedeći tjedan počinje i službeno evidentiranje dolazaka zastupnika.

Iako će građani na saborskim web stranicama moći vidjeti tko je od njihovih izabranih zastupnika došao na radno mjesto, sankcija za one koji ne dolaze zasad neće biti. Potvrdio je to novinarima nakon današnje sjednice saborskog Predsjedništva predsjednik Sabora Josip Leko.

“Ja se nadam da će građani prepoznati tko je angažiran, a tko nije, i imati sankcije kao demokratsku mjeru. Na stranicama će biti oni koji su uredni oni koji ne dolaze. Ne  radi se o stupu strama, nego obavijesti građanima. Svatko ima svoju obvezu i svatko je ispunjava prema svojim kriterijima i svojem promišljanju o vršenju zastupničke dužnosti. To je važnije nego sankcija. Nećemo tu riješiti sve sa sankcijom” –  kazao je Leko, dodavši da će građani dolaske ili ne dolaske zastupnika na sjednice moći sankcionirati na izborima.

Komentirajte