Naslovnica Vijesti Hrvatska Mobiteli jeftiniji za 10 kuna mjesečno

Mobiteli jeftiniji za 10 kuna mjesečno

Mobilni pretplatnici više neće plaćati 10 kuna naknade za uporabu radiofrekvencijskog spektra prihvati li se novi prijedlog iz Ministarstva prometa. Oko dva milijuna mobilnih pretplatnika time bi trebalo godišnje uštedjeti 120 kuna, točnije 240 milijuna kuna godišnje ostalo bi na raspolaganju građanima i gospodarstvu, tumače iz ministarstva. Ipak, nije u planu da država ostane bez tog novca, već će izmjenama Pravilnika o naknadama za radiofrekvencijski spektar trošak građana biti prebačen mobilnim operatorima, točnije HT-u, Vipnetu i Tele2 u obliku povećanih naknada za dozvole. Umjesto dosadašnjih 0,5 posto od prihoda, postotak bi se uvećao na 5 posto.

Kako doznajemo, izmijenjeni bi pravilnik, nakon javne rasprave koja bi trebala početi u petak, trebao stupiti na snagu početkom 2013. S druge pak strane uvijek je moguće da tu naknadu, kroz neki drugi oblik cijene usluge teleoperateri prebace opet na teret korisnika.

Efekt ukidanja naknade, kojem je cilj da se izjednače pretplatnici s prepaid-korisnicima, vjerojatno se neće ni osjetiti.

Komentirajte