Naslovnica Sport Ostali sportovi Mladi sisački hrvači, državni viceprvaci

Mladi sisački hrvači, državni viceprvaci

Petorica mladih hrvača HK Sisak uspješno nastupili na PH U-17 slobodnim načinom. Osvojena su tri pojedinačna naslova prvaka, brončana medalja i 5. mjesto te u ekipnom poretku 2. mjesto.

Nakon nastupa na Svjetskom i Europskom prvenstvu, gdje su boje reprezentacije RH branila i dvojica hrvača Siska u konkurenciji U-17 (Pavel Puklavec i Mateo Kodrić ), nastavljena su natjecanja na državnim prvenstvima.

Tako su proteklog vikenda hrvači nastupili na prvenstvu Hrvatske u Zagrebu, uzrasta U-17 slobodnim načinom hrvanja.
Nastupilo je pet hrvača HK Sisak koji su osvojili tri zlatne i jedna brončana medalja u pojedinačnoj konkurenciji, a u ukupnom ekipnom poretku osvojili su drugo mjesto u državi.

-Fantastičan rezultat ostvarili su Stefan Zečević, Karlo Kodrić, Pavel Puklavec, Mateo Kodrić i Mihael Tominac.
Jedini koji nije osvojio medalju, već peto mjesto, je Pavel Puklavec, koji već duže vrijeme skida kile zbog nastupa za reprezentaciju Hrvatske. To je rezultiralo priličnom iscrpljenošću i ispadanjem iz borbe za medalju.
No, svi naši hrvači pokazali su kako se brane boje kluba i svojim zalaganjem ostvarili su sjajan rezultat te ne bih posebno isticao niti jednog hrvača. Svi su dali svoj veliki doprinos ovom rezultatu iza kojeg stoji i veliki entuzijazam i rad naših trenera Gorana Plaveca i Dražena Majnarića. – ističe Željko Čulina, predsjednik HK Sisak koji priželjkuje bolju logistiku od strane Zajednice sportskih udruga.

-Moramo naglasiti da smo za pojedine rezultate imali veliko razumijevanje od gradonačelnice i financijsku pomoć, ali nismo zadovoljni sa raspodjelom sredstava u Zajednici. Priznaju se samo troškovi prijevoza i kotizacije za natjecanja, a izostavljeni su ostali kriteriji. Po tom kriteriju sportski klubovi koji imaju veću masovnost dobivaju više novca, što je logično jer imaju i veće troškove puta, ali neki od tih klubova nemaju nikakve rezultate, a neki klubovi kao što su klubovi sa manjim brojem natjecatelja ostvaruju vrhunske rezultate, a dobivaju manje novca.
Mišljenja smo da bi ipak trebalo proširiti kriterije, te uvrstiti i kvalitetu sportskih klubova po njihovom radu i rezultatima, a ne samo po masovnosti. Pa cijeli svijet teži tomu da se plaća kvaliteta, a ne kvantiteta. Bilo bi ljepo kada bi uspješne mlade sportaše mogli adekvatno nagraditi, njihov proliveni znoj i napore kojima su izloženi. – smatra Čulina.

Rezultati hrvača HK Sisak na PH U-17 slobodnim načinom:

Stefan Zečević – 63 kilograma – zlatna medalja,
Karlo Kodrić – 69 kilograma – zlatna medalja,
Pavel Puklavec – 69 kilograma – 5. mjesto
Mateo Kodrić – 76 kilograma – zlatna medalja
Mihael Tominac – 85 kilograma – brončana medalja.

Komentirajte