Naslovnica Sport Ostali sportovi Mlade snage sisačkog hrvanja dokazale se u Koprivnici

Mlade snage sisačkog hrvanja dokazale se u Koprivnici

Mladi hrvači HK Siska na nedavno održanom 6. međunarodnom turniru Zlatni Pijetao u Koprivnici osvojili su 5 medalja, jednu više u odnosu na prošlogodišnji nastup na istom turniru. Ekipno su osvojili 8. mjesto. U konkurenciji od 30 klubova to je vrlo dobar rezultat.

Natjecanje se specifično po tome što obuhvaća i hrvače u dobi od 7 do10 godina, a koji trenutno ne mogu sudjelovati u nacionalnim natjecanjima.

Među Siščanina najbolji pojedinačni nastup imao je najmlađi predstavnik HK Siska, Stefan Zečević (1999. godište). On je u kategoriji 28 kilograma osvojio 1. mjesto. Iza mladog sportaša tri je godine treniranja, a tek mu je nepunih 10 godina. Radi se o vrlo nadarenom hrvaču od kojeg se u budućnosti mnogo očekuje.

Ostali osvajači odličja za HK Sisak su:
Kristina Janjoš u kategoriji 70 kg (bronca), Robert Brodarac u kategoriji 40 kg (bronca), Zvonimir Lavrić u kategoriji 51 kg (bronca).

Za HK Sisak, pod vodstvom trenera Daria Stankovića i Nikice Jurčevića, u Koprivnici još su nastupili: Željka Logov (57kg), Alen Muratagić (35kg), Karlo Kodrić (29kg), Jakov Marjanović (40kg), Filip Sertić (51kg), Kristijan Lipošćak (51kg), Željko Logov (42kg), Dario Županić (51kg).

S područja Sisačko-moslavačke županije na 6. Zlatnom pijetlu natjecali su se i članovi Gladijatora iz Hrvatske Dubice, Gavrilovića iz Petrinje i Zrina iz Mečenčana.

Najbolji plasman ostvario je Gladijator, osvojivši 6. mjesto. Gavrilović je bio 11., a Zrin 20..

Konačno, turnir je pokazao kvalitetu mladog kadra kojim raspolaže hrvanje u Sisačko-moslavačkom kraju.

Komentirajte