Naslovnica Vijesti SMŽ Mještani četiriju naselja kod S. Farkašića odsječeni od svijeta

Mještani četiriju naselja kod S. Farkašića odsječeni od svijeta

Mještani Brkiševine, Orlekovića, Šišinca i Pokupskog Vratečka od utorka ujutro odsječeni su od svijeta. Točnije prisiljeni su na posao i školu u Sisak putovati obilaznom, stotinjak kilometara dugom rutom.

Naime, Hrvatske ceste zatvorile su, na državnoj cesti D36,  most preko potoka Hotnja između Orlekovića i Starog Farkašića. Sada je jedini put prema Sisku preko Pokupskog. Umjesto puta do Siska i nazad dugog 50 kilometara, sada se mora putovati 150 kilometara.

Drveni most je jako oštećen, pa Hrvatske ceste kreću u gradnju novog, ako je vjerojati najavi na stranicama HAK-a gdje je razlog zatvaranja prometa obnova mosta. No, mještani kazuju kako nisu obavljene nikakve pripremne radnje. Nije postavljen pontonski most jer još nije dogovoreno s vlasnicima zemljišta, a nije ni gotov sam projekt gradnje novog mosta. Do samog pontona proći će barem dva mjeseca, a do tada bi most trebao biti zatvoren.

“Jutros nije mogao proći čovjek koji nam donosi kruh niti je patronažna sestra mogla obići svoje korisnike. Što ako nekom pozli, kako će on izdržati tri sata dok hitna ne dođe nama i vrati se u sisačku bolnicu”, rekao nam je u srijedu jedan mještanin.

Kazuju kako se o gradnji novog mosta priča godinama, te da su se prije zatvaranja postojećeg mogle obaviti pripremne radnje i postaviti ponton kako bi ljudi mogli neometano prolaziti.

 

 

Komentirajte