Naslovnica Vijesti Sisak “Medvjedići” pomažu Građanskoj inicijativi “Moj grad Sisak”

“Medvjedići” pomažu Građanskoj inicijativi “Moj grad Sisak”

Djeca iz DV Sisak stari, njihovi roditelji i “tete” iz vrtića prikupili odjeću i igračke za djecu iz siromašnih obitelji.

Na poziv humanistice Ljubice Ivšić iz Dječjeg vrtića Sisak Stari koja vodi skupinu “Medvjedići”, članovi Građanske inicijative “Moj grad Sisak” pozvani su na druženje jer su marljiva dječica zajedno sa svojim roditeljima i odgojiteljicama prikupili odjeću i igračke za djecu u potrebi, a posjećuje ih Građanska inicijativa “Moj grad Sisak”. Vrtićanci su i svojim riječima pojasnili zašto to čine: “jer žele pomoći drugoj djeci”, “da daruju igračku onome tko je nema”, “zato što žele da i druga djeca budu sretna” …, samo su neki od odgovora mališana koje su čuli članovi Građanske inicijative dok su provodili ugodne trenutke s “Medvjedićima”, njihovim tetama Ljubicom Ivšić i Anom Valentić, te ravnateljicom Željkom Bece.

Ravnateljica Željka Bece nazočne je informirala o raznim aktivnostima u vrtiću: o obilježenom Tjednu mobilnosti, nadolazećim Jesenskim susretima, obnavljanju statusa Eko vrtića, eko kumovima kao značajnoj moralnoj i materijalnoj potpori za ponovno dobivanje Zelene zastave i sl. Također se je zahvalila i svim roditeljima koji se rado uključuju u sve aktivnosti vrtića, a osobito onima koji su humanitarnog karaktera.

U ime Građanske inicijative zahvalu su iskazali Tihomir Lavor i Mirela Crepar djeci iz skupine “Medvjedići” i njihovim roditeljima, svim tetama vrtića i ravnateljici što su ponovo odabrali Građansku inicijativu kao partnera i prijatelja kojem su podarili prikupljene stvari. Zahvalili su se i djeci i roditeljima iz skupina “Ježići” i “Jabučice” za koje smo saznali da se također ubuduće budu priključili humanitarnom djelovanju za Građansku inicijativu.
U razgovoru s Ljubicom Ivšić saznali smo da svima nam poznat Dječji zbor “Tičeki” koji bi ove godine mogao oboriti rekord svoga članstva (80-90 raspjevanih grla) ima namjeru ići pjevati u Lječilište Topusko i razveseliti tamošnje pacijente, ali im manjka mogućnost autobusnog prijevoza. Stoga Građanska inicijativa “Moj grad Sisak” poziva sve one koji su u mogućnosti da pomognu da se jave Ljubici Ivšić u Dječji vrtić Ciciban i pomognu oko realizacije autobusnog prijevoza.
Ovom prigodom Ljubica Ivšić se posebno zahvalila županici sisačko-moslavačkoj Marini Lovrić Merzel na uvijek prisutnoj pomoći i podršci Dječjem zboru Dječjeg vrtića Sisak Stari – “Tičekima”.

Komentirajte