Naslovnica Vijesti SMŽ Međunarodni vinski novinar otkrio škrlet

Međunarodni vinski novinar otkrio škrlet

U sklopu 6. Međunarodnog festivala vina i kulinarstva koji se održao 25. i 26. studenog u zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade, predstavili su se i moslavački vinari, u sklopu projekta “Brendiranje škrleta”, sa štandom u glavnoj dvorani.

Ovaj festival nema natjecateljski karakter, već mu je cilj okupiti najznačajnije vinare iz cijele Hrvatske, koji u ekskluzivnom ambijentu predstavljaju svoja vina. Prisutni su bili i značajni vinari iz Slovenije, BIH, Srbije, Italije, Austrije. Festival okuplja stručnjake iz svih područja djelovanja u vinskoj branši i dobra je prilika za korisne razgovore i razmjenu iskustva, a svakako i prezentaciju ostalim posjetiteljima.

Mladi škrlet bio je posebnost štanda Moslavačke vinske ceste. Sve koji su ga kušali, iznenadila je zrelost za konzumaciju tako mladog vina.

Bez obzira što festival nema natjecateljski karakter, Moslavačka vinska cesta je postigla veliki uspjeh. Festival je posjetio i poznati svjetski vinski novinar Darrel Joseph, koji piše za specijalizirane vinske časopise u Engleskoj, Njemačkoj i Austriji. Ujedno je i jedan od službenih ocjenjivača na najvećem svjetskom ocjenjivanju vina Decanter. Još u Moskvi ga je zaintrigiralo vino škrlet, te je u nedjelju organizirano obišao Moslavačku vinsku cestu i kušao najbolja moslavačka vina. Njegovi dojmovi nakon kušanja škrleta su izrazito pozitivni, posebno su mu se svidjeli balans, voćnost i svježina vina.
Ovo je velika potvrda kvalitete rada naših vinara i garancija da je promocija škrleta krenula dobrim putem.

Komentirajte