Naslovnica Sport Ostali sportovi Mažoretkinje, njih 250, plesalo u Brezovici

Mažoretkinje, njih 250, plesalo u Brezovici

U organizaciji Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT) i Plesne udruge Dijamant – mažoretkinje grada Siska, održano je Regionalno prvenstvo mažoretkinja sjeverne Hrvatske. Natjecanje, održano u sportskoj dvorani Brezovicaje u nedjelju, 4.ožujka, otvorio je zamjenik gradonačelnice Siska, gospodin Marko Krička.

Prvenstvu je prisustvovalo 10 timova s područja sjeverne Hrvatske, sveukupno oko 250 djevojčica u dobi od 8-25 godina i po prvi puta najstarija kategorija, tzv. grand seniorke. Sve one naatjecale su se za odlazak na Državno prvenstvo u solo, duo, trio i mini formacijama koje će se u svibnju održati u Vodicama.
 
– Naš tim Dijamantica sudjelovao je na Regionalnom prvenstvu sa ukupno 14 koreografija (4 sola, 3 dua, 6 mini formacija, 1 velika formacija) u dobnim skupinama kadeti, juniori i seniori, te grand seniori. – rekla nam je tajnica PU Dijamant Tihana Brebrić – Perčić, predstavivši rezultate svog kluba te zahvalivši pokroviteljima koji su pomogli u organizaciji natjecanja, a to su: Grad Sisak, Zajednica sportskih udruga grada Siska, Županija Sisačko-Moslavačka i Hrvatsko udruženje mažoret timova.

Osvojene medalje Dijamantica na Regionalnom prvenstvu sjeverne Hrvatske:
1. mjesto:
solo štap junior
duo pompon kadeti
mini pompon seniori
mini mix seniori
2. mjesto:
mini štap kadeti
duo pompon juniori
mini pompon juniori
mini pompon grandseniori – Barbara Čorak, Tihana Brebrić-Perčić, Ivana Kugli, Ana Smiljanić i Luana Hrvačić
3. mjesto:
solo štap kadeti
duo pompon kadeti
velika formacija štap juniori

Komentirajte