Naslovnica Iz drugih medija Netokracija Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj...

Mate Rimac iskreno o krvavom putu do kapitala za Rimac Automobile, Silicijskoj dolini i lažnim investitorima


Hodajući sadašnjim kampusom Rimac Automobila, teško mi se više snaći gdje se ulazi u njega. Organizacija prostora se promijenila otkad sam zadnji put bio ovdje, a posebno od 2009. kad je tvrtka osnovana, iste godine kao i Nanobit, Degordian pa i Netokracija.

Vidi se da se snalaze s onime što imaju prije nego što se izgradi novi kampus, a koji će se dijelom financirati zahvaljujući novoj investiciji Hyundaija i Kije u vrijednosti od 80 milijuna dolara. U sadašnjem uredu me dočekuje Mate, opušten kao i inače kad pričamo o najpoželjnijem poslodavcu u Hrvatskoj po najnovijem istraživanju tvrtke Moj Posao. Matu na silasku zaustavlja gost koji je došao posjetiti njegove kolege, pri čemu iz CEO-a Rimac Automobila odmah izlazi onaj tračak prijateljskog i pomalo geekovskog pristupa koji ne može sakriti.

Mnogi mi govore da sam naivan, previše vjerujem ljudima i pokušavam biti fin. Svaki put bih potencijalne investitore poslušao do kraja i uvijek bi mi ostao onaj tračak sumnje da, iako su možda sumnjivi, sam možda ja u krivu. Da su oni dobri ljudi, a meni se čine čudnima.

Rimca sam po prvi put zaista upoznao kad je predstavljao tvrtku na događaju Geeks on a Plane 2012., kad smo zajedno s nekoliko organizatora, zahvaljujući inicijativi Matije Kopića, u Zagreb doveli predstavnike poznatog investicijskog fonda 500 Startups. Kako je bilo tada pitchati, uz kolege iz Repslyja?

Kad je to bilo, 2012.? Imam osjećaj da su prošla tri života od tad. Meni je svaka godina kao život, tako da se ta 2012. čini kao sjećanje, kao prošli život. Sve se tako brzo mijenja da uopće ne mogu povezati svoj život tad i sad. No taj event mi je ostao u sjećanju kao iskra koja je povezala cijelu…



Source link

Komentirajte