Naslovnica Sport Ostali sportovi Mario Vavro i SK Siscia osvojili PH FITA 720

Mario Vavro i SK Siscia osvojili PH FITA 720

Nakon osvajanja titule dvoranskog prvaka RH, sisački streličar pobijedio je svu konkurenciju i na PH vanjska FITA. SK Siscia ekipni je prvak s novim rekordom.

Prvenstvo Hrvatske za streličare vanjska FITA 720 održano je 31.07.2016. godine u Samoboru. Preko 130 natjecatelja nastupilo je u borbi za titulu prvaka Hrvatske. Streličaraki klub Siscia su na ovom prvenstvu predstavljali u konkurenciji seniora sa složenim lukom: MARIO VAVRO, ZORAN VONIĆ i VJEKOSLAV PUTRIĆ, koji su nastupili u pojedinačnoj konkurenciji i kao ekipa. Nastupile su još seniorka sa složenim lukom JOSIPA PUTRIĆ i kadetkinja sa složenim lukom VALENTINA VONIĆ.

Nakon kvalifikacija, koje su održane po velikoj vrućini, streličari Siscije zauzeli su dobre pozicije za nastavak u eliminacijama. Naročito Vavro i Vonić, koji su rezultatom 697 zauzeli prva dva mjesta. Pobjedama u eliminacijama oba streličara došla su do finala i u međusobnom nadmetanju odlučili su o tituli. Rezultatom 145:144 pobijedio je M.VAVRO i došao do dvostruke titula pojedinačnog prvaka Hrvatske, jer je ove godine već osvojio i naslov u dvorani. Srebro za Z.VONIĆA također je veliki uspjeh.
Ostali su članovi SK Siscia, iako bez medalja, postigli dobre rezultate: J.PUTRIĆ 4.mjesto, V.PUTRIĆ 5.mjesto i V.VONIĆ 5.mjesto.
U ekipnom natjecanju ekipa Siscije sa složenim lukom u sastavu: M.VAVRO, Z.VONIĆ i V.PUTRIĆ bila najbolja s postignutim novim rekordom Hrvatske od 2056 krugova.

Nakon dvoranske i vanjske FITE predstoji još i prvenstvo Hrvatske u FIELD disciplini. Ono će se održati 27. i 28. kolovoza u Sisku u organizaciji SK Siscia na terenima perivoja Viktorovac. Ekipa Siscije, predvođena svjetskim prvakom M.Vavrom, očekuje još jedan dobar nastup pred svojim sugrađanima te ih pozivaju da posjete ovo zanimljivo natjecanje.

Komentirajte