Naslovnica Sport Ostali sportovi Mario Vavro 4. na Svjetskom streličarskom prvenstvu

Mario Vavro 4. na Svjetskom streličarskom prvenstvu

U Francuskom gradu Val d’Isere  od 14. – 20. kolovoza 2012. održavalo se Svjetsko prvenstvo u streličarskoj FIELD disciplini. Na natjecanju na kojem je sudjelovalo  247 natjecatelja iz 24 zemlje Hrvatsku je  predstavljao i streličar streličarskog kluba „Siscia“ MARIO VAVRO u kategoriji juniora složeni luk u pratnji trenera i oca Zvonimira Vavre.

Ovo izuzetno zahtjevno natjecanje za Marija je bio poseban izazov. Tereni na kojima se pucalo bili su na 2780 m nadmorske visine na stazama poznatog skijališta Val d’Isere. Mario je u  kvalifikacijama prvog dana bio drugi, a nakon dvije serije drugog dana zauzeo je peto mjesto i prolazak u  eliminacijske borbe. Kao prvoplasirani u eliminacijama Mario je ušao u finale, ali je nažalost u meču za zlato  izgubio od predstavnika  Velike Britanije. U meču za broncu protiv D. Budena nedostajao je samo jedan bod za pobjedu.

Nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta na svjetskom FITA prvenstvu u Poljskoj ovo je bio još jedan korak do svjetske medalje i veliki uspjeh za četrnaestogodišnjeg Siščanina Maria.

Komentirajte