Naslovnica Vijesti SMŽ Mariju Slabinjcu 40 godina zatvora za ubojstva kod Graboštana

Mariju Slabinjcu 40 godina zatvora za ubojstva kod Graboštana

Marijo Slabinjac (41), policajac iz Graboštana kod Sunje, osuđen je u ponedjeljak na Županijskom sudu u Sisku na ukupno 62 godine zatvora, odnosno izrečena mu je jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina.

Osuđen je zbog dvostrukog teškog ubojstva, dvostrukog teškog ubojstva u pokušaju i ubojstva u pokušaju. Sudsko vijeće, pod predsjedanjem sutkinje Melite Avedić, proglasilo je Slabinjca krivim što je 11. lipnja 2013. godine na cesti između mjesta Graboštani i Veliko Krčevo iz osobito niskih pobuda ubio svoju suprugu Blaženku Slabinjac i njezinog prijatelja Ivicu Hajdukovića.

Dočekao ih je u zasjedi, otvorio rafalnu paljbu na njihov automobile nakon što im je svojim vozilo prepriječio put, iako je znao da su vozilu njegove dvije kćeri stare osam i devet godina i 17-godišnji sin Ivice Hajdukovića. Ivicu Hajdukovića ubio je s ukupno 32 hica, a Blaženku s najmanje 10 metaka.

Ubojica je svoju bivšu ženu ubio rafalom pred kćerima kada je ona ranjena pokušala pobjeći iz automobila i skloniti se sa svojim kćerima. Pucao je u nju kada je već bila mrtva, baš kao što je u njezinog vanbračnog patnera Ivicu ispalio još jedan rafal kada ga je već mrtvog izvukao iz izrešetanog automobila.

Županijsko državno odvjetništvo za Slabinjca je zatražilo maksimalnih 50 godina dugotrajnog zatvora, a obrana je najavila žalbu posebice što se tiče kvalifikacija da su ubojstva počinjena iz niskih pobuda i iz ljubomore.

(jutarnji.hr)

Komentirajte