Naslovnica Sport Ostali sportovi Marija Dubičanac je prvakinja Balkana u triatlonu!

Marija Dubičanac je prvakinja Balkana u triatlonu!

Marija Dubičanac, članica Triatlon kluba Petrinja, u subotu je nastupala na Balkanskom prvenstvu u triatlonu koje se je održalo u Zagrebu,  na Jarunskom jezeru i osvojila titulu prvakinje u ženskoj konkurenciji! Distanca sprint triatlona se sastoji od 750 m plivanja, 20 km bicikla i 5 km trčanja. Dionce su dosta kratke, stoga je sama utrka jako brza i intenzivna.

“Od starta utrke se nisam osjećala pretjerano dobro. Na trenutak sam razmišljala o odustajanju, jer na samom početku nisam zauzela željenu poziciju. Nakon 300 m plivanja došla sam k sebi i počela dizati tempo, odustajanje više nije dolazilo u obzir. Da sam bila na svojoj razini isplivala bi u tempu sa vodećima, ovako je moj ostatak bio oko 3 minute. Znala sam da mi je bicikl jača strana, da ću brzo nadoknaditi ostatak, tako da me to nije previše brinulo. Stvari su se riješilo polovicom drugog od tri kruga, gdje sam ulovila vodeću, te smo zajedno držale tempo sve do samog kraje biciklističke dionice , sa prosjekom 35.6 km/h.
Tranziciju sam uobičajeno odradila jako brzo, te na trčanje krenula kao vodeća. Trčalo se je 4 kruga, moja prednost je bila sve veća, te sam vodeću poziciju držala sve do kraja i osvojila naslov prvakinje Balkana. Znala sam da sam spremna i da mogu zauzeti dosta dobru poziciju. Nadala sam se da mogu biti u top 3, na kraju je završilo na najbolji mogući način, sa zlatom oko vrata. Jako sam sretna i zadovoljna, te će mi u posebnom sjećanju ostati samo proglašenje gdje sam na tronu raširila Hrvatsku zastavu i gdje su pustili himnu.” – rekla nam je Marija Dubičanac koja je iza sebe ostavila i mnoge muške natjecatelje.

Prvi dio sezone je za nju uspješno završen, slijedi pauza i završni dio sezone.

Komentirajte