Naslovnica Vijesti Sisak Magnet u sisačkoj bolnici u funkciji nakon 15. svibnja

Magnet u sisačkoj bolnici u funkciji nakon 15. svibnja

Građani Sisačko-moslavačke županije uskoro više neće trebati putovati van županije da bi obavili pregled magnetske rezonancije. Naime, do 15. svibnja u sisačkoj će bolnici biti dovršena instalacija novokupljenog uređeja za magnetnu rezonanciju (MR), rečeno je to prilikom obilaska sisačke bolnice.

“Pri samom smo završetku instaliranja uređaja za magnetsku rezonancu. Većina sklopova i dijelova je montirana. Od srijede kreće dodatna montaža i do 15.og će biti uređaj montiran, nakon 15. možemo očekivati početak rada ovog uređaja i stanovnici, žitelji ovog kraja će moći obavljati preglede ovdje u Sisku. Uređaj će raditi od jutra do navečer, pa po potrebi i duže. Liječnici, radiolozi koji ovdje rade su već educirani, u početku uz pomoć stručnjaka s kliničkih bolničkih centara koji će ovdje dolaziti i pomagati da ne bude tu nekakvih problema”. – rekao je župan Ivo Žinić.

Uređaj je vrijedan šest milijuna kuna, a investicija se sa uređenjem i pripremom prostora popela na gotovo sedam milijuna kuna. Tri milijuna je dalo Ministarstvo zdravlja, a ostalo je prikupljeno humanitarnim akcijama, donacijama većine općina i gradova u županiji te učešćem Županije. 

“Ovim uređajem moći će se napraviti magnet glave, vrata, prsnog koša, ramena, abdomena, koljena i cijelog lokomotornog sustava.“Dužina trajanja pregleda je različita od regije koja se radi, tako da je to od pola sata do 45 minuta. Mi računamo da ćemo moći dnevno obraditi oko 20-22 pacijenta kada prođe uhodavanje. Ja moram reći da se mi nadamo da ćemo vrlo brzo imati određeni broj specijalizanata, da ćemo za godinu-dvije imati dva nove specijaliste koji će moći na ovome raditi, a upravo iz tog ugovora s KBC-om dubravom, mi smo riješili ovu problematiku za duže vrijeme.” – kazao je ravnatelj bolnice Tomislav Dujmenović.

Župan je obišao i radove na izgradnji Središnejg bolničkog paviljona. 

“Radovi sada teku predviđenom dinamikom. Bilo je malo zakašnjenja u prošloj godini, radovi su bili otežani, bilo je dodatnih radova na sondiranju i pilotiranju temelja ovog objekta, bilo je izmještanja određenih instalacija, ali sada smo uhvatili jedan korak. Ja vjerujem da će građevinski radovi biti završeni u siječnju sljedeće godine, a otvorenje tog paviljona očekujemo u svibnju, dakle negdje za godinu dana otprilike bi trebao biti taj paviljon i nova bolnica gotova.” – rekao je župan Žinić.

Komentirajte