Naslovnica Sport Ostali sportovi M. Vavro iz Bugarske donio dva zlata

M. Vavro iz Bugarske donio dva zlata

Od 16. do 21. lipnja 2014.u Bugarskoj, na sportskim terenima „Carsko selo“ u Sofiji okupilo se 250 streličara seniora iz 28 zemalja na natjecanju za Grand Prix Europe. Mario vavro iz Streličarskog kluba Siscia u pratnji trenera-oca Zvonimira nastupio je za reprezentaciju Hrvatske.

Prvog dana natjecanja u kvalifikacijama Vavro je uvjerljivo  vodio, a nakon prvog dijela rezultat 356 nagovještavao je postizanje novih rekorda, ali olujno nevrijeme dovelo je do prekida natjecanja. Prva pozicija iz kvalifikacija osigurala mu je prolaz do 1/16 finala u kojoj je pobjedom od 149 :143 prošao u 1/8 finala gdje je  Rumunja Ovidiua  pobijedio 148:137. Veoma loše vrijeme s mnogo kiše i vjetra nije zaustavilo Vavru ni u 1/4  gdje je pobijedio turskog streličara Bortaya 143/148, a svoj ulazak u finale  ostvario je pobjedom  protiv Poljaka Wojtasa 146:143.
Trećeg dana natjecanja Vavro i Maja Orlič ušli su u eliminacijske borbe mix timova gdje glatko pobjeđuju svoje protivnike, a u finalu  pobjedom nad slovenskim parom 150:148 osvajaju zlatnu medalju i veliki pehar.
Zadnjeg dana natjecanja u svom nastupu u finalu Vavro je imao za protivnika Dernekli Furkana iz Turske. Kiša i vjetar zasmetali su obojci natjecatelja, ali pobjeda je pripala Mariju Vavri 138:133.
Dvije zlatne medalje na Grand Prixu Europe i posebna nagrada World archery Europe potvrda su Marijeve  kvalitete i dobrog puta prema svjetskom vrhu.
Komentirajte