Naslovnica Vijesti SMŽ „Lukovo u Novskoj 2017“ od 13. do 18. listopada

„Lukovo u Novskoj 2017“ od 13. do 18. listopada

Ovogodišnje “Lukovo u Novskoj”, manifestacija kojom Grad Novska obilježava svoj Dan grada i slavi zaštitnika sv. Luku Evanđelisu, trebalo bi biti posebno.

Više od tisuću sudionika u raznim programima i sadržajima, sudjelovanje dragih gostiju iz prijateljskih gradova Njemačke i Francuske sa svojim kulturno-umjetničkim programima,
“Lukovo 2017.” otvara novo poglavlje obilježavanja slavljenja Dana grada.

Pokrovitelj “Lukova u Novskoj” je Ministarstvo kulture i ministrica Nina Obuljen Koržinek, a organizaciju uz koordinaciju svih sadržaja preuzela je Turistička zajednica Grada Novske.

Program, koji započinje u petak, 13. listopada, trajati će do 18.
listopada, predstavile su Marija Kos i Ivana Kuzlić iz TZ Grada Novske, kako je rečeno, uz veliki broj sudionika.

Prema riječima gradonačelnika Marina Piletića, osnovna tema je “prikaz Novske na prijelazu 19. u 20. stoljeće, čime se želi odati priznanje svim utemeljiteljima urbane Novske“.

Da će ovogodišnje Lukovo biti posebno bilo je jasno i iz samog predstavljanja koje su u uvodnom dijelu odradili učenici i učiteljice Osnovne škole Novska prikazavši školu sa početka 20. stoljeća i scenu gdje se konferencija za medije prenosila na crno-bijelom ekranu.

Samo otvorenje Lukova posvećeno je i 200. godišnjici rođenja Luke Ilića Oriovčanina, istaknutog novljanskog župnika, dok će program svojim nastupom zatvoriti Nina Badrić.

TEKST I FOTO: Turistička zajednica Grada Novske

Komentirajte
Podijeli objavu