Naslovnica Sport Ostali sportovi Luka Stefano Ciprić brončani na Europskom prvenstvu u Danskoj

Luka Stefano Ciprić brončani na Europskom prvenstvu u Danskoj

U petak. 8. veljače, Luka Stefano Ciprić, natjecatelj karate kluba “Tigar” Sisak, nastupao je kao kadetski reprezentativac Hrvatske na Europskom prvenstvu u Aalborgu (Danska) u kategoriji kadeta +70 kilograma.

Prvi krug natjecanja Luku je dočekao Nizozemac kojeg je s lakoćom pobijedio s 8:0. U drugom krugu natjecanja borio se s kosovskim reprezentativcom gdje je izgubio 0:1.

Luka je sada imao tri repasažne borbe do medalje.

U prvom krugu ga je čekao protivnik s Malte kojeg je s lakoćom pobijedio 2:0.

U drugom krugu repasaža sa Slovencem je bilo 1:1 , te je zbog prednosti prvog boda Luka odnio pobjedu. U repasažnoj borbi za medalju Luku je dočekao protivnik iz Azerbajdžana.

Meč za broncu završio je rezultatom 0:0 te je sudačkom odlukom Luka pobijedio i uzeo broncu za Hrvatsku.

Za ovaj rezultat svakako je zaslužan sam Luka svojim radom i ozbiljnošću, ali velike zasluge u klubu pripisuju i njegovu treneru Igoru Lovrekoviću koji se unazad dvije godine posvetio svojoj ekipi na jednoj profesionalnoj razini.

Uprava karate kluba “Tigar” Sisak , treneri ; Iva Dužić, Mario Budimir, Igor Lovreković i Milan Vlašić te ostali “tigrići ” iznimno su ponosni na svog natjecatelja i kolegu Luku Stefana koji se u petak upisao u povijest hrvatskog karatea.

Komentirajte