Naslovnica Sport Ostali sportovi Lipošćak osvojio titulu viceprvaka Hrvatske

Lipošćak osvojio titulu viceprvaka Hrvatske

Borci Kickboxing kluba Croatia imali zapažene nastupe na međunarodnom turniru u Zaboku i državnom prvenstvu u Osijeku.

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing kluba Zabok, 2.ožujka 2019.god u sportskoj dvorani Zabok, održan je 6.Međunarodni kickboxing turnir pod imenom „ZABOK OPEN 2019.“. Na natjecanju se okupilo 224 natjecatelja iz 39 klubova iz Slovenije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koji su se okušali u disciplinama point fighting, light-contact i kick light.
Ekipu Kickboxing kluba „Croatia“ iz Siska vodio je trenerski par Sašo Smiljanić i Josip Perković, koji su u konačnici imali razloga za zadovoljstvo jer su njihovi učenici, Martin Lipošćak u seniorskoj i Ivan Kraljević u juniorskoj konkurenciji, odradili sjajne mečeve.
Oba natjecatelja Croatie su nastupili u disciplini kick light.


Ivan Kraljević je nakon odlične polufinalne pobjede ipak tijesno izgubio finalni meč protiv Doriana Kupčineca iz Jastrebarskog sudačkim nadglasavanjem 2:1 i u juniorskoj kategoriji do 74 kg discipline kick light osvojio drugo mjesto. Ipak treba naglasiti da je Kraljević nastupio u težoj kategoriji, jer u njegovoj do 69 kg nije bilo dovoljno natjecatelja pa je automatski bio prebačen u težu kategoriju.

Vodstvo kluba posebno je oduševio Martin Lipošćak. On je u seniorskoj kategoriji do 69 kg osvojio prisutne beskompromisnom pristupu borbama te se zasluženo okitio zlatnom medaljom kao i posebnim peharom, jer je proglašen za najboljeg natjecatelja turnira u kick lightu.

Osvojene medalje u Zaboku predstavljale su dobar nagovještaj za nastup na Prvenstvu Hrvatske u Osijeku za juniore i seniore, u jednoj od najtežih „tvrdih“ disciplina K1.

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing kluba „Sveti Duh“ iz Osijeka, u subotu 9.ožujka, u sportskoj dvorani „Jug“ u Osijeku, održano je kickboxing prvenstvo Hrvatske u Light contactu i K 1 za juniore i seniore.
Na državnom prvenstvu je sudjelovalo 233 natjecatelja iz 47 hrvatskih kickboxing klubova. Konkurencija je bila velika i u nekim kategorijama vrlo brojna pa su pojedini prvaci morali nanizati i četiri uzastopne pobjede da bi osvojili zlatne medalje.
Pripreme predstavnika KBK “Croatia” Sisak, Martina Lipošćaka i Frana Papića, uspješno su proveli njihovi treneri Sašo Smiljanić i Josip Perković. Posebno zapažene nastupe je imao Lipošćak u seniorskoj kategoriji do 69 kg, u kojoj se natječe od ove sezone. Nakon tri uzastopne pobjede u finalu je ipak posustao protiv Kristijana Katušića iz „Omege“ i osvaja srebrenu medalju i titulu viceprvaka Hrvatske. To je veliki uspjeh, obzirom da se Lipošćak do ove godine natjecao isključivo u mlađim, juniorskim kategorijama.
Drugi predstavnik sisačke “Croatie”, Fran Papić, nije uspio proći kvalifikacije u seniorskoj kategoriji discipline K1 do 75 kg, u kojoj je sudjelovalo čak dvanaest odličnih natjecatelja.

Iduće veliko državno natjecanje biti će početkom travnja u Kostreni, gdje će „CROATIU“ zastupati brojniji tim, te će osim juniora i seniora nastupitu i stariji kadeti.

Komentirajte