Naslovnica Vijesti SMŽ Lekenički HSS ljut na Beljaka jer neće moći na mjesne izbore

Lekenički HSS ljut na Beljaka jer neće moći na mjesne izbore

Općinsko Vijeće općine Lekenik donijelo je Odluku o raspisivanju izbora za Vijeće Mjesnih odbora koji će se održati dana 23. listopada 2016. godine, no na njima po prvi puta u modernoj samostalnoj i demokratskoj Hrvatskoj neće sudjelovati HSS koji već 4 mandat obnaša vlast u toj Općini, priopćili su iz HSS Lekenik.

U priopćenju se navodi kako “uslijed nezakonitih i protustatutarnih odluka predsjednika stranke Kreše Beljaka koji je suspendirao većinu članova u Općinskoj organizaciji Lekenik,  suspendirani članovi  stranke nisu u mogućnosti kandidirati se na navedenim izborima niti biti izabrani u tijela mjesnih vlasti.”.

Naime, dugogodišnji predsjednik općinske organizacije HSS-a općine Lekenik Ivica Perović, ujedno i općinski načelnik Općine Lekenik od 2001. godine, kao i delegati Općinske organizacije HSS-a općine Lekenik na Glavnoj skupštini HSS-a, zaprimili su Odluku Predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, o privremenom udaljenju (suspenziji) iz članstva stranke. Beljak ih optužuje da nisu sudjelovali u parlamentarnoj kampanji  niti osigurali dovoljan broj preferencijalnih glasova za Željka Lenarta što ne odgovara istini.

“Svi suspendirani dugogodišnji članovi Hrvatske seljačke stranke, ujedno su i delegati na Glavnoj skupštini HSS-a te je to razlog zašto su udaljeni iz članstva stranke kako bi ih se onemogućilo da sudjeluju u unutarstranačkim izborima te da biraju i budu birani. Obzirom da su svi navedeni aktivno sudjelovali u izbornoj promidžbi kako Narodne koalicije, tako i kandidata HSS-a za Hrvatski sabor iz Sisačko-moslavačke županije Željka Lenarta, jedino što se može zaključiti nakon ovakvog poteza Kreše Beljaka jest da je riječ o političkoj eliminaciji neistomišljenika.
Članovi HSS-a Lekenik sudjelovali su i pomogli organizirati politički skup Narodne koalicije u Hrvatskom domu u Lekeniku, te su podjelom letaka sa programom kandidata za Hrvatski sabor  promovirali kandidata HSS-a, a to su činili i objavama na društvenim mrežama. No, usprkos navedenim aktivnostima, predsjednik HSS-a Krešo Beljak odlučio je suspendirati članove HSS-a općine Lekenik, dok primjerice nije učinio s organizacijama u nekim drugim županijama koje su ostvarile bitno lošiji rezultat što nas dovodi do zaključka da je motiv za ovakvu odluku politička eliminacija.
Zbog navedenog postupka predsjednika HSS-a, HSS kao stranka koja već 15 godina uživa povjerenje mještana općine Lekenik u izvršnoj vlasti,  onemogućena je sudjelovati na mjesnim izborima kao i poduzimati druge političke aktivnosti važne za participaciju u lokalnoj vlasti, čime se HSS-u nanosi nepotrebna i dalekosežna šteta.
Ovim putem OO HSS Lekenik poziva predsjednika HSS-a Krešu Beljaka da povuče sve suspenzije i omogući našim članovima sudjelovanje na mjesnim izborima te da osigura poštene unutarstranačke izbore.” – stoji u priopćenju lekeničkog HSS-a.

Komentirajte