Naslovnica Vijesti Sisak Laburisti Pintariću: “Novca imamo manje, ali ga mora biti za sve”

Laburisti Pintariću: “Novca imamo manje, ali ga mora biti za sve”

Sisački ogranak Hrvatskih laburista – stranke rada poziva na pravednu raspodjelu sredstava u sisačkom sportu.
“Potaknuti aktualnom situacijom na planu gradske politike u domeni sporta želimo izraziti zabrinutost i nezadovoljstvo postojećim i najavljenim stanjem odnosa koje proklamira sisački gradonačelnik” – stoji u priopćenju Laburista.
Podsjećaju i na nedavnu izjavu gradonačelnika: “Jednostavno, neće biti novaca za sve.To je naše opredjeljenje,bilo ono dobro ili loše” – kaže Pintarić.
Iz citirane izjave gradonačelnika grada Siska, kažu Laburisti,  vidljiva je dilema glede opredjeljenja da u gradskom proračunu nema mjesta za sportske klubove koji ne postižu “vrhunske” rezultate, bilo to opredjeljenje dobro ili loše. Mi, laburisti grada Siska, tu dileme nemamo jer smo sigurni da je isto LOŠE.
Naime, širokoj javnosti je poznat značaj sporta za razvoj čovjeka te da u sportskim društvima na području našeg grada ogroman broj mladih pronalazi svoje afinitete, nerijetko u uskoj suradnji i kao svojevrsna nadogradnja školskom sportu. Na taj način mladi nisu prepušteni “porocima ulice” i prekomjernom provođenju vremena pred ekranima u virtualnom svijetu, a društvena korist od sporta je gotovo neprocjenjiva.
I do sada su ti naši “obični” sportski klubovi temeljem postavljenih kriterija bili skromno sufinancirani iz gradskog proračuna, a njihovo je postojanje uvelike ovisilo o volonterskom radu manjeg broja “lokalnih” sportskih entuzijasta te bi uskraćivanje pomoći za mnoge značilo kraj dosadašnje aktivnosti.
Ovakav razvoj događaja se ne smije dopustiti, posebno imajući u vidu da se novac iz proračuna troši na dubioze zvane “nova sportska dvorana u izgradnji” ili na dovođenje “uvoznih” trenera i igrača u HNK Segestu (pored postojećih domaćih snaga koje uz manje novca osiguravaju isti domet), a sve u općoj recesiji punjenja gradske kase.
Zbog vitalnog značaja sporta i potrebe sufinanciranja istog p(r)ozivamo vijećnike grada Siska da u skorom rebalansu Proračuna predvide sredstva, kako za novorođenčad i studente, tako i za sufinanciranje sportskih udruga koje na žalost nemaju razumijevanje našeg gradonačelnika.
Svjesni smo teškog vremena u kojem se naše društvo nalazi, ali znamo da se teret lakše nosi kada se ravnomjerno rasporedi i zbog toga sugeriramo rješavanje sufinanciranja sportskih udruga u našem gradu pod sloganom “Novca imamo manje, ali ga mora biti za sve” – stoji u priopćenju Laburista.

Komentirajte