Naslovnica Vijesti Sisak Otvorena prvo trgovina “Kupujmo lokalno”

Otvorena prvo trgovina “Kupujmo lokalno”

Predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić, zamjenici župana Anita Sinjeri-Ibrišević i Marin Piletić, te direktor županijske razvojne agencije SI-MO-RA-e Mario Čelan, nazočili su i prvom kupnjom u ponedjeljak, 28. prosinca 2015. godine, službeno otvorili prvu trgovinu „Kupujmo lokalno“.

Trgovina, na čijim policama se u ovom trenutku nalazi stotinjak proizvoda dvadesetak proizvođača s područja naše županije, otvorena je u prostoru Gradske tržnice Kontroba u Sisku.
Projekt pod nazivom „KUPUJMO LOKALNO“ za cilj ima osnaživanje naših malih poljoprivrednih proizvođača, te organiziranje otkupa i plasmana njihovih proizvoda. Okupljeni u novoosnovanoj zadruzi – Zajednici proizvođača Sisačko-moslavačke županije, (čiji su osnivači Sisačko-moslavačka županija, županijska Razvojna agencija SI-MO-RA i 8 gradova i općina), zajedno će raditi na promociji lokalne proizvodnje i potrošnje, te ukazivanju na bogatstva kojim obiluju naši krajevi.
U planu je otvaranje 10 trgovina „Kupujmo lokalno“ koje će proizvode naših OPG-ova, vinara, pčelara nuditi u svim dijelovima naše županije (Sisak , Popovača, Topusko, Glina, Hrvatska Kostajnica, Novska, Kutina, Park prirode Lonjsko polje).
Zadruga je ostvarila i kontakte s PIK-om Vinkovci koji su kao nositelji povrtlarske proizvodnje Agrokor koncerna najveći proizvođač i prerađivač povrća u RH te su izrazili želju otkupa proizvoda s područja Sisačko-moslavačke županije i njihovu distribuciju kroz svoje trgovine.

Preuzeto sa www.smz.hr

Komentirajte