Naslovnica Vijesti Kultura Kronika 3. dana Star Film Festa

Kronika 3. dana Star Film Festa

Treći i završni dan festivala bio je bogat brojnim događanjima i uzbuđenjima. Jutarnji dio za najmlađe uz projekciju filma Zagonetni dječak i predstavljanjima filmskih festivala. Tako su gosti u Gradskoj knjižnici poslušali informacije o Student cuts Film Festivalu, Four River Film Festivalu i Filmskoj reviji mladeži te Ljetnoj školi Filma Gunja koji su pokazali građanima grada Siska kako filmski festivali izgledaju u njihovoj organizaciji i pozvali ih da im se pridruže u njihovim gradovima. Mladi ljubitelji filma uživali su projekciji filma Zagonetni dječak i razgovoru sa glumcem Filipom Mayerom.

Posljepodne su Kazalište 21 ispunili ljubitelji filma koji su u drugoj večeri projekcija pogledali preostale filmove te svojim glasom filmu dali glas za „Nagradu publike“.

Stručni žiri Star Film Fest-a dao je ocjene filmovima te su nakon završne projekcije proglasili pobjednike u zadanim kategorijama kao i pobjednika foto natječaja „Stvarni Sisak“.

Pobjednici u pojedinim kategorijama su:
Dokumentarni film: Rezidba, Katerina Duda
Eksperimentalni film: Be back, Andriy Lyryllov
Igrani film: Divna budućnost ljubavi moja, Marko Žunić
Industrijski film: Sektor, Goran Škofić
„One take“: Ugasi svjetlo, Janja Bijelić
Animirani film: Les Courgettes De La Resistance, Mellisa Idri
Nagrada publike: Sisters, Lea Vidaković
Pobjednik foto natječaja „Stvarni Sisak“: Bijele ruže, Ivica Bohrc

Tijekom svečanog zatvaranja Star film festivala pobjednici su primili nagrade. Zatvaranje programa proteklo je uz glazbeno uzbuđenje Lukya & Enigmatika koji je održan u romantičnom okruženju gradske šetnice uz Kupu.

Treći sisački Star film festival uz izniman napor organizatora, vrijedni rad volontera i srdačno prijateljstvo mnogih gostiju i domaćina pretvoren je u društveno zbivanje koje fantastično ispunjava ljetne noći u Sisku. Festival koji je kruna cjelogodišnjeg rada članova Kino kluba Sisak pod zvjezdanim nebom najavljuje četvrto izdanje.

Komentirajte