Naslovnica Sport Odbojka Krenula bogata odbojkaška sezona

Krenula bogata odbojkaška sezona

Od ove godine Odbojkaški savez Sisačko-moslavačke županije dobio je povjerenje Hrvatskog odbojkaškog saveza da provodi sva natjecanja na regiji Centar, odnosno Zagrebačkoj odbojkaškoj regiji od drugih odbojkaških liga pa na niže.

Odbojkaška karavana za sezonu 2012-2013 krenula je pretprošlog vikenda kada je prvoligaš OK SISAK u Vukovaru kod istoimenog kluba startao pobjedom sa glatkih 3:0 a ovaj vikend na vrućem terenu u Nedelišču kod tradicionalno neugodnog protivnika Centrometala osvojio bod te trenutačno ima četiri boda i zasjeo je na prvo mjesto prvoligaške ljestvice.

Osim spomenutog od ove godine  čak šest sisačko-moslavačkih klubova natječe se u 2.A ligi . To su kod seniora OK PETRINJA i OK QUIRIN SISAK, a kod seniorki OK SISAK , OK PETRINJA, OK GLINA i OK QUIRIN SISAK. Dva su kluba u 2.B ligi za seniorke: OK SUNJA i OK PEŠĆENICA i po svemu sudeći biti će i pravih derbija između ovih spomenutih klubova .

Ovaj vikend su 2.A ligaši odigrali svoje prve utakmice:

seniori OK QUIRIN SISAK – OK TOTOVEC 0-3, dok  OK PETRINJA – OK GORICA igra u srijedu 17.10.2012. u Velikoj Gorici.

Rezultati Seniorke OK SISAK – OK PETRINJA 3-0
OK NEBO – OK GLINA 3-0
OK QUIRIN SISAK – slobodne

Naredni vikend starta i 2.B liga za seniorke:
OK MLADOST DR – OK SUNJA
OK DUGO SELO – OK PEŠĆENICA

U Petrinji je u nedjelju 14.10.2012. održan prvi turnir na kome su odigrani susreti Županijske odbojkaške lige za mlađe kadetkinje. Rezultati su:
OK GLINA – OK SUNJA        2-1        OK SUNJA – OK SISAK        1-2
OK PEŠĆENICA – OK SOKOL    2-0        OK SOKOL – OK PETRINJA    0-2
OK PETRINJA – OK SISAK    0-2        OK GLINA – OK PEŠĆENICA    0-2

Kao i uvijek bilo je uzbudljivo i igralo se bespoštedno do zadnjeg poena. Krajem mjeseca listopada započinje i natjecanje u Županijskoj odbojkaškoj ligi za najmlađe kadete i kadetkinje u mini odbojci.

KLUB SJEDEĆE ODBOJKE SISAK prošle  je godine osvojio DRUGO mjesto na prvenstvu Države. I ove sezone je krenuo sa dobrim rezultatima: prošlog i ovog vikenda su pobijedili RIJEKU i HRABRE sa po 3-0 te MARSONIJU 3-1, a u ponedjeljak 15. listopada igraju sa favoriziranim ZAGREBOM.

Komentirajte