Naslovnica Vijesti Sisak Kredit od dva milijuna kuna za vrtić na Zelenom brijegu

Kredit od dva milijuna kuna za vrtić na Zelenom brijegu

Gradsko vijeće Siska u srijedu je jednoglasno prihvatilo odluku o kreditnom zaduženju Grada Siska za dovršetak izgradnje dječjeg vrtića na Zelenom brijegu. No, iako su podržali prijedlog, oporba nije pretjerano zadovoljna. Zamjerali su gradonačelnici manjak informacija oko projekta dječjeg vrtića, kao i detalj za što će konkretno ova dva milijuna kuna biti utrošena.

“Slažemo se da je vrtić neophodan, no ne znam kako se ta dva milijuna troše. Ne znamo što je s vrtićem, kad će biti gotov i hoće li ovaj kredit biti dovoljan da se on završi. Ne znamo ni gdje su pristupne ceste do vrtića, ni gdje je potrebna trafostanica, rekao je HSP-ov vijećnik Zdenko Koren.

Tek nakon duže rasprave, vijećnici su dobili objašnjenje o kreditu.

“Lani smo otkupili vrtić od Hypo banke za 10 milijuna, a preostale radove podijelili na 4 faze. Ukupna cijena tih preostalih radova je pet milijuna kuna što je konačna cijena za dovršetak vrtića. Ovo zaduženje je planirano u proračunu i time ćemo platiti i neke radove koji su već gotovi, ili će do dobivanja kredita biti gotovi”-  rekao je pročelnik za financije Vedran Brnić.

Oporba je podsjetila kako je deficit ovogodišnjeg proračuna osam milijuna kuna i da će ga zaduženje samo pogoršati, no kako je očito da je kredit nužan za dovršetak vrtića, jer novca u proračunu nema, pa su ga podržali. No, ostali su ipak, na kraju, bez konkretnog odgovora hoće li ta dva milijuna kuna biti dostatna da se vrtić privede kraju, kao i hoće li se ispuniti najava gradonačelnice Kristina Ikić Baniček da će se djeca useliti u njega u rujnu.

Podsjetimo, prošla vlast je godinama prolongirala završetak gradnje i rokove useljenja, pa u neke nove rokove malo tko više vjeruje.

Nakon ovoga preostaje još dobiti suglasnost Vlade RH na zaduženje pa bi novac trebao sjesti u gradski proračun.

Komentirajte