Naslovnica Vijesti Sisak Košićevi dvori ili skromna koliba…?

Košićevi dvori ili skromna koliba…?

Tzv. Košićevi dvori na području Velike Ludine za koje biskup sisački Vlado Košić kazuje kako je riječ o kolibi od 50 kvadratnih metara i skromnoj kapelici top su tema medija u Hrvatskoj i sisačke javnosti.

Imanje se prostire na gotovo 8200 kvadratnih metara na tri parcele, koje su okružene šumom u vlasništvu Hrvatskih šuma. U blizini nema drugih privatnih parcela, a do imanja se stiže šumskom cestom.

Prema katastru riječ je o vlasništvu biskupa Vlade Košića koji je parcele označene kao “vinograd, šikara i šuma Ferenčevo u Pograckoj” kupio u travnju 2010. od dvije privatne osobe, Josipa Naglića iz Male Ludine i Josipa Plaščara iz Vidrenjaka.

U izjavi za Index, biskup Košić potvrdio je kako zgrade nisu legalizirane, te kako kani pokrenuti proceduru tek kada dođu voda i struja.

“U prilogu vam dostavljamo potvrdu pravomoćnosti rješenja o uvjetima građenja gdje lijepo piše da je to klijet. A budući da je klijet još nedovršena, nema ni struje ni vode, kad se sve to jednog dana dovrši zatražit će se tehnički pregled te kada se dobije uporabna dozvola bit će sve legalizirano”, rekli su indexu u Sisačkoj biskupiji u ime biskupa Košića.

U izjavi za Večernji list biskup Košić rekao je da je riječ o objektu od 50 kvadratnih metara, a da ga je uređenje cijelog imanja koštalo 12.000 eura.

Imanje se gradilo u vrijeme obnove Velikog Kaptola a indeks.hr doznaje da je izvođač radova na objektima u Pograckoj ista tvrtka koja je i obnavljala Veliki Kaptol. Tu informaciju potvrdili su Indexu u sisačkoj biskupiji.

“Izvođač je isti, s kojim je sklopljen važeći ugovor i za dosadašnje radove ispostavljen je račun koji je i u ratama plaćen”, rekao im je  biskup Košić putem ureda za medije sisačke biskupije.

(index.hr, sisak.info)

FOTO: čitatelj

 

Komentirajte