Naslovnica Vijesti SMŽ Korak naprijed ka gradnji studentskog doma u Petrinji

Korak naprijed ka gradnji studentskog doma u Petrinji

Župan Ivo Žinić, uz kojeg su bili njegovi zamjenici Roman Rosavec i Ivan Celjak, je potpisao s direktorom tvrtke Arhingtrade Matom Žagarom Ugovor o projektiranju Studentskog doma u Petrinji. Potpisivanju su nazočili i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, prodekan Odsjeka u Petrinji Učiteljskog fakulteta Marko Badrić, te predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra Sisak Ivan Prskalo i ravnatelj tog centra Božan Šutalo.

“Na području naše županije, pogotovo u Petrinji na odsjeku Učiteljskog fakulteta, postoje velike potrebe za izgradnjom Studentskog doma. Ovog trenutka imamo upisanih više od 500 studenata koji pohađaju Fakultet da li kroz redovan studentski program ili izvanredni studijski program.” – rekao je župan Žinić podsjetivši kako je u prosincu prošle godine s rektorom Borasom potpisao Sporazum o izgradnji studenstskog doma u Petrinji kapaciteta 70-ak ležajeva, kojim je definirano kako se Sisačko-moslavačka županija obvezuje izraditi kompletnu projektnu dokumentaciju, dok će Sveučilište u Zagrebu, odnosno Učiteljski fakultet biti prijavitelj ovog projekta na fondove Europske unije.

Kapacitet doma je otprilike 70 kreveta, a u njegovom će sastavu biti i studentska menza.

Ugovor je vrijedan 221 000 kuna, a rok za izradu projektne dokumentacije je 135 kalendarskih dana. 

Očekivani trošak gradnje studentskog doma u Petrinji je oko 25 milijuna kuna. Novac će se većim dijelom osigurati iz Europskih fondova, a osim što će imati smještajne kapacitete i studentsku menzu, uredit će se i okoliš te prostor oko studentskog doma.

Komentirajte