Naslovnica Vijesti Sisak Komunalac: Na pješačku zonu ne posipajte sol

Komunalac: Na pješačku zonu ne posipajte sol

Sisački Komunalac uputio je obavijest stanarima i korisnicima poslovnih prostora na sisačkoj pješačkoj zoni koju prenosimo.

“Poštovani, budući da je ispred nekih objekata u pješačkoj zoni primijećena posuta sol, željeli bismo vas informirati kako se posipanje pješačke zone vrši isključivo Plantabonom a nipošto sa solju, te molimo sve one koji žive u novoj pješačkoj zoni da ne bacaju sol na popločenje već da, ukoliko imaju problema s ledom, zovu dežurnu službu Komunalca Sisak na br. telefona:
098/ 216 634

PLANTABON EIS EX – ekološki odleđivač za suho posipanje cesta
Plantabon eis ex je sitno zrnati pripravak ( do 3 mm) koji služi za suho posipavanje zaleđenih površina pri vrlo niskim temperaturama. Plantaon eis – ex koristi se do -25 °C. Ne sadrži klorne i natrijeve spojeve a sadrži inhibitore korozije (metala) te komponente za zaštitu betonskih, asfaltnih i kamenih površina (osnovna komponenta dozvoljena je kao gnojivo – dušični spojevi) pa je kao takav pogodan za korištenje na pješačkim stazama, kamenim trgovima te prostorima uz zelene površine gdje su vidljiva poboljšanja u rastu i razvoju biljaka. Sredstvo nakon aplikacije na zaleđene površine, probija ledenu koru, odvaja ledenu površinu od podloge i otapa led.

Osim na pješačkoj zoni Plantabon koristimo na šetnici u Rimskoj ulici, na nogostupu Starog mosta i na željezničkom nathodniku Pasarela u Sisak Capragu,stepeništima, Željezničkom mostu, te na biciklističkim stazama zbog njegovih posebnih karakteristika.” – stoji u obavijesti Komunalca.

Komentirajte