Naslovnica Crna kronika Kod petorice Siščana našli ukupno 1,5 kilogram marihuane

Kod petorice Siščana našli ukupno 1,5 kilogram marihuane

Na konferenciji za medije načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut i načelnik Policijske postaje Sisak Marijan Detelić prezentirali su uspješne rezultate kriminalističkog istraživanja provedenog nad četiri osobe, trojicom 18-godišnjaka i jednim 22-godišnjakom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

U sklopu kriminalističkih istraživanja u Sisku je u ponedjeljak, 15. listopada po nalogu Županijskog suda u Sisku obavljena pretraga stana kojim se koriste dvojica 18-godišnjaka te su pronađene dvije digitalne vage za precizno mjerenje težine, 537 grama marihuane zapakirane u vrećicama i nekoliko tisuća kuna novca, za koji se sumnja da potječe od kupoprodaje droge. Istraživanjem je utvrđeno da su oni zajedno s trećim 18-godišnjakom nabavljali veće količine marihuane te ju na području grada Siska sakrivali i pakirali u vrećice i tako pripremljenu drogu prodavali na ilegalnom tržištu krajnjim konzumentima. Istoga dana policijski službenici su postupajući nad 22-godišnjakom kod njega pronašli jednu digitalnu vagu i tri vrećice s ukupno 433 gama marihuane, koja je također bila pripremljena i namijenjena za daljnju preprodaju. Svi su uhićeni, pronađena droga, novac i vage od njih su oduzeti te su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavno na ovo kriminalističko istraživanje, nadležnim prekršajnim sudovima će temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga biti podneseni i optužni prijedlozi protiv jednog maloljetnika s petrinjskog područja i dvojice muškaraca u dobi od 24 i 26 godina s područja Hrvatske Kostajnice, koji su u srijedu, 17. listopada, zatečeni u posjedu ukupno 30 grama marihuane i 13 cigareta ispunjenih mješavinom duhana i marihuane, a koju drogu su za osobne potrebe, odnosno konzumaciju, kupili od navedenih kazneno prijavljenih osoba.

Načelnik Detelić ovom je prilikom izvjestio da su ova kriminalistička istraživanja nastavak prošlotjednog istraživanja, koje je provedeno nad 19-godišnjim mladićem, a kojega su 11. listopada u Sisku zatekli policijski službenici u posjedu vrećice sa 520 grama marihuane i tri smotuljka s ukupno 17,3 grama marihuane. I u ovom slučaju je utvrđeno da je mladić drogu nabavio i posjedovao u namjeri daljnje preprodaje na području grada Siska.

Komentirajte