Naslovnica Sport Ostali sportovi Kickboxing: Pet zlatnih medalja i dva pehara za Croatiu u Zaboku

Kickboxing: Pet zlatnih medalja i dva pehara za Croatiu u Zaboku

U organizaciji Hrvatskog kickboxing saveza i Kickboxing kluba Zabok, u subotu 29.veljače 2020., u sportskoj dvorani Zabok, održan je 7.Međunarodni kickboxing turnir pod imenom „ZABOK OPEN 2020.“

Na natjecanju se okupilo 174 natjecatelja iz 25 klubova iz Slovenije Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a održalo se u disciplinama point fighting, light-contact i kick light.

Ekipu Kickboxing kluba „CROATIA“ iz Siska vodio je trenerski par Sašo Smiljanić i Josip Perković, koji su na kraju imali razloga za veliko zadovoljsvo, jer su njihovi učenici u seniorskoj konkurenciji : Martin Lipošćak – 69 kg,Mateo Prvonožec -84 kg. i Brigita Žamarija+70 kg., svi u disciplini kick-light osvojili zlatne medalje, a njihovim putem su prošli i juniori Josip Pjaca -74 kg i Luka Kvesić -84 kg , koji su imali sjajne mečeve i također osvojili zlatne medalje.  Malo manje uspješan je bio Bruno Ban u seniorskoj konkurenciji -69 kg koji je osvojio solidno treće mjesto. Svi natjecatelji CROATIE su nastupili u disciplini kick light.

Posebno je vodstvo kluba oduševio Martin Lipovšćak, u seniorskoj kategoriji do 69 kg, osvojivši zlatnu medalju beskompromisnom pristupu borbama, tako da je nakonpobjede u polufinalu i u finalu odlično odradio meč protiv Stjepana Sedaka iz Bedekovčine, te se okitio zlatnom medaljom, kao i posebnim peharom jer je proglašen za najboljeg seniorskog natjecatelja turnira u kick lightu.

Njegov mlađi kolega u juniorskoj konkurenciji- Josip Pjaca nakon finalne pobjede nad Ericom Santom iz „KOBRE“, biva proglašen najboljim natjecateljom u junirskoj konkurenciji te dobiva nagradni pehar.

Sa osvojenih pet zlatnih i jednoj brončanoj medalji KBK „CROATIA“ Sisak je proglašen za najbolji klub turnira u disciplini kick light,što predstavljaju dobar nagovještaj dolazećih državnih prvenstava, a već 7.ožujka 2020.god. predstoji nastup „CROATIE“ na Prvenstvu Hrvatske u Đakovu za juniore i seniore, u jednoj od najtežih „tvrdih“ , ringovnih disciplina „K1“.

Komentirajte