Naslovnica Sport Košarka Karlovčani ponovno osvojili Kompin memorijal

Karlovčani ponovno osvojili Kompin memorijal

U uzbudljivom i neizvjesnom finalu protiv domaćina, košarkaša veterana iz Siska, ekipa Karlovca osvojila je po drugi put Memorijalni košarkaški turnir “Ivica Tomljenović Kompa”.

Ovaj put osvajača tradicionalnog turnira za igrače iz kategorije 35+ dali su produžeci, a konačni rezultat glasio je 48:41. U osnovnom dijelu utakmice obje momčadi su imale priliku za pobjedu, izmjenjujući se u vodstvu. Pri rezultatu 38:37 za Karlovčane, u posljednjoj minuti utakmice, Krunoslav Osmanagić pogodio je oba slobodna bacanja za vodstvo Siščana 38:39, da bi nekoliko sekundi prije kraja Karlovčani izborili dva slobodna bacanja. Kako je Franko pogodio samo jedno, rezultatom 39:39 otišlo se u produžetak u kojem su Karlovčani bili bolji i precizniji te zasluženo pobijedili.

I u utakmicama po skupinama bilo je dosta neizvjesnosti, naročito u skupini gdje su najprije Siščani uvjerljivo pobijedili Zagrepčane, da bi zatim nakon produžetka bili poraženi od Brođana. Nakon što se očekivalo da će Brođani lako do finala, u utakmici protiv Zagrepčana doživjeli su poraz i stvorio se krug u kojem su sve tri momčadi imale po pobjedu i poraz. No domaćini turnira su u finale otišli zahvaljujući boljoj koš-razlici.

Turnir, održan tijekom subote, 19. ožujka u sportskoj dvorani sisačke OŠ 22. lipnja protekao je u prijateljskom ozračju i prisjećanju na poznatog sisačkog košarkaša.

“Zahvaljujemo se svim sudionicima, posjetiteljima, prijateljima košarke i onima koji su pomogli u organizaciji ovog turnira da se još jednom prisjetimo našeg prijatelja, suigrača i trenera Kompe.” – priopćili su članovi KK Veterani Sisak.

Rezultati 6. Memorijala “Ivica Tomljenović-Kompa”:

Sisak – Zagreb 64:24
Karlovac – Županja 48:25
Sisak – Slavonski Brod 39:45 (37:37) nakon produžetka
Karlovac – Biograd na moru 47:36
Slavonski Brod – Zagreb 40:44
Županja – Biograd na moru 37:35

Konačni poredak:

1. Karlovac
2. Sisak
3. Slavonski Brod
4. Županja
5. Zagreb
6. Biograd na moru

Za ekipu KK Veterani Sisak nastupali su: Štajduhar, Medur, Lađević, Osmanagić, Radić, Petričević, Lukšić, Janković, Novosel, Gulan, trener: Adamović

foto: kk sisak

Komentirajte