Naslovnica Izdvojeno Josi Greguriću dvije godine zatvora za ubojstvo kćeri Marijane

Josi Greguriću dvije godine zatvora za ubojstvo kćeri Marijane

Joso Gregurić (57) osuđen je u četvrtak na Županijskom sudu u Sisku zbog ubojstva svoje kćeri Marijane u listopadu prošle godine. Nepravomoćno mu je izrečena kazna od dvije godine zatvora, uz primjenu novog instituta djelomično uvjetne osude, što znači da će jednu godinu morati provesti u zatvoru, dok će drugu godinu biti na uvjetnoj slobodi, uz rok kušnje od tri godine.

Sud je, prema obrazloženju predsjednice sudskog vijeća Melite Avedić, Gregurića osudio na najmanju moguću kaznu zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva. Minimalna zakonska kazna za kazneno djelo ubojstva je pet godina zatvora.

Sudsko vijeće utvrdilo je da je nepobitno kako je Joso Gregurić ubio svoju kćer Marijanu davanjem tableta kroz sondu za hranjenje, te rezanjem krvnih žila na ruci što je dovelo do smrti. Sudsko vijeće pronašlo je niz olakotnih okolnosti, te je sutkinja Avedić dodala kako hrvatski zakoni ne poznaju ubojstvo iz milosrđa pa je stoga kazna za ubojstvo bila jedina moguća u ovom slučaju.

Podsjetimo, Joso Gregurić je ubio svoju kćer jer nije mogao više podnijeti patnje svoje kćeri, ali i cijele obitelji, obzirom je  ubijena Marijana tri godine bila u komi i vegetirala.

Komentirajte