Naslovnica Sport Ostali sportovi Još jedan uspjeh sunjske ŠRU Bjelke GME, a Siščanin je prvak države

Još jedan uspjeh sunjske ŠRU Bjelke GME, a Siščanin je prvak države

Ribolovna ekipa ŠRU Bjelka GME iz Sunje osvojila je naslov državnog prvaka u disciplini Lov ribe udicom na plovak, te su time izborili pravo nastupa na svjetskom prvenstvu za klubove koji se iduće godine održava u Republici Srbiji (Novi Sad).

Naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske osvojio je Siščanin Domagoj Ceković, a viceprvaka Dejan Vondrak iz Pakraca, obojica natjecatelji Bjelke GME iz Sunje. Treći član Petrinjac Dino Hrenar osvojio je pojedinačno šesto mjesto. Ovim plasmanima sva trojica su ostvarili plasman u reprezentaciju Hrvatske koja će dogodine nastupati na svjetskom prvenstvu nacija u Italiji. Četvrti član ekipe, Mario Pejaković iz Nove Gradiške, je osvojio deseto mjesto pojedinačno. 

Liga HŠRS odvijala se kroz 12 kola te je sudjelovalo 12 ekipa.

Ekipa Bjelke je osvojila naslov uvjerljivom pobjedom sa 28 negativnih bodova ispred ekipe ŠRK Varaždin iz Varaždina (49 bodova) i trećeplasirane ekipe SRD TSH iz Čakovca (62 boda).

Ekipa Bjelke GME iz Sunje najtrofejnija je ekipa Hrvatske u sportskom ribolovu, te su u posljednje četiri godine naslov prvaka države osvajali tri puta, a ovo je osmi naslov ukupno. 

bty
Komentirajte