Naslovnica Vijesti Kultura Jazz orkestar Hrvatske vojske nastupa u Petrinji

Jazz orkestar Hrvatske vojske nastupa u Petrinji

Još jedan u nizu koncerata održat će se u Petrinji povodom 210 godina postojanja Gradske limene glazbe Petrinja. Ovog puta, u četvrtak 13. prosinca 2018. u 20 sati u POU Hrvatski dom Petrinja svoj koncert održat će Jazz orkestar Hrvatske vojske.

Jazz orkestar HV-a, čiji članovi su djelatnci Orkestra oružanih snaga RH, djeluje od proljeća 2013. godine, pod vodstvom satnika Davora Dropuljića. Entuzijazam, dobra volja svih glazbenika i velika ljubav prema jazzu, rezultirali su, od osnutka do danas, stvaranjem respektabilnog, zanimljivog i vrlo profesionalnog orkestra.

Jazz orkestar OS RH izvodi popularne melodije iz razdoblja swinga i jazza 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, te zanimljive obrade domaćih i stranih glazbenih hitova recentniji datuma. Njihovi nastupi prožeti su vrhunskom zabavom te profesionalnom i kvalitetnom izvedbom.

Uz orkestar pod ravnanjem satnika Dropuljića na koncertu će se publici predstaviti i vokalni solisti Adalbert Turner – Juci i Matija Cvek, a kao posebna gošća nastupit će Petrinjka Marija Alapić.

Organizator koncerta je Gradska limena glazba Petrinja, najstarija petrinjska udruga u kulturi i jedan od najstarijih amaterskih puhačkih orkestara u ovom dijelu Europe. GLG Petrinja djeluje od 1808. godine, i ove godine nizom koncertnih i kulturnih događanja obilježava 210 godina svoga postojanja.

Komentirajte