Naslovnica Vijesti Kultura Izložbe fotografija UNUM MOMENTUM A. Saške Mutić u Gradskoj galeriji Striegl

Izložbe fotografija UNUM MOMENTUM A. Saške Mutić u Gradskoj galeriji Striegl

Otvorenje izložbe fotografija UNUM MOMENTUM A. Saške Mutić, bit će u ponedjeljak, 21. kolovoza u 19:30 sati u Gradskoj galeriji Striegl.

Kamera i teatar idu jedan uz drugog. Fotografija (pokretna i nepokretna slika) i teatar, neodjeljivo su povezani. Fotografije A. Saške Mutić posvećene su fotogeničnosti teatra i zaustavljanju trenutka, koji je po samoj prirodi teatra kao medija, nemoguće reproducirati.

Za potrebe izložbe odabrana je selekcija dvadeset crno-bijelih i fotografija u boji, nastalih u periodu 2012. – 2016., iz dvadesetak predstava koje autorica fotografira kao suradnica Festivala Opatija, za kojeg snima cijeli niz kazališnih predstava. Izložba obuhvaća i fragmente fotonovele „Pričaj mi o Gorkome“, nastale 2013. prema istoimenoj predstavi, odnosno autobiografskim romanima Mani Gotovac, s glumačkim ansamblom koji čine Lela Margitić, Hana Hegedušić i Robert Plemić. Fotonovela predstavlja konceptualni pristup autoričinog bilježenja teatra gdje fotografije prate kompletan scenarij ad verbum.


 

Komentirajte