Naslovnica Vijesti Kultura Izložba “Udišem dane” u capraškoj knjižnici

Izložba “Udišem dane” u capraškoj knjižnici

“Udišem dane” naziv je izložbe Ivane Švragulja koja će biti otvorena u utorak 10.siječnja u 18 sati u Odjelu Caprag Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak.

“Više nisam samo u veselju, kak bi se reklo, već imam i nekakva duboka promišljanja o životu pa onda to je u svakom danu. Udišemo svaki dan i svaki dan je drugačiji. Neki dan donosi više veselja, neki više tuge, a neki pokoje razočaranje. Ja sam nepopravljivi optimist i kod mene i kada je loše uvijek nađem u tome nekakvu svjetlu točku. Upravo je tako nastao ovaj mali ciklusić Udišem dane koji je dnevnik svakodnevice.” – rekla je za portal53.hr Ivana Švragulja pojašnjavajući naziv izložbe.

Ivana Švragulja rođena je 9. prosinca 1973. godine u Sisku. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Petrinji, nastavila u Sisku, Zagrebu i Kanadi. Završila je Učiteljski fakultet u Zagrebu i s pojačanim programom iz nastavnoga predmeta likovne kulture (1999., 2013. i 2015.) i u međuvremenu pohađala i završila zanate na Pučkom otvorenom učilištu Zagreb za cvjećara (1995.) i oblikovatelja umjetničkog nakita od plemenitih metala (2008.). Ivana od 1999. godine radi kao učiteljica, u Gvozdu, Topuskom, Kutini, Jabukovcu i najzad u Osnovnoj školi Mate Lovraka Petrinja. Uživa radeći s djecom. Bavi se raznim oblicima stvaralaštva, pa je tako autorica kako uspješnih pisanih djela, tako i nagrađenih djela iz raznih grana likovne umjetnosti. Ipak, u svoje dosadašnje najveće uspjehe broji brojna postignuća njenih učenika na državnoj razini.

Komentirajte
Podijeli objavu