Naslovnica Vijesti Kultura Izložba i promocije slikovnice “Sisak Smjehograd”

Izložba i promocije slikovnice “Sisak Smjehograd”

Izložba “Sisak Smjehograd” koja će u Dječjem odjelu sisačke Knjižnice biti postavljena od 05. do 28. ožujka uvod je u dvije promocije istoimene slikovnice koja je nastala suradnjom autorice teksta Ive Dužić i autorice ilustracija Kristine Mareković.

Nakladnik slikovnice je Matica hrvatska Sisak. Slikovnica stihovima i ilustracijama govori o gradu Sisku, njegovoj prošlosti i sadašnjosti s ciljem stvaranja bolje budućnosti. Osim umjetničke, slikovnica sadrži edukativnu i turističku komponentu.

Promocija slikovnice bit će u srijedu, 05. ožujka, s početkom u 18 sati kao popratni događaj otvorenju izložbe u Dječjoj knjižnici.

Autorice: Iva Dužić i Kristina Mareković
Glazbene gošće: VIA „Lipe“

Prva slikovnica o Sisku nakon 2007. godine nastala je suradnjom autorice teksta Ive Dužić i autorice ilustracija Kristine Mareković. Nakladnik slikovnice je Matica hrvatska Sisak. Slikovnica stihovima i ilustracijama govori o gradu Sisku, njegovoj prošlosti i sadašnjosti s ciljem stvaranja bolje budućnosti. Osim umjetničke, slikovnica sadrži edukativnu i turističku komponentu. Na promociji slikovnice govorit će autorice i urednica Đurđica Vuković.
Moderator: Nataša Bujas

Promocija će biti i dan poslije, u četvrtak, 06. ožujka u 18 sati.

Slikovnica Sisak Smjehograd namijenjena je djeci od 6 do 106 godina, ali mogu i mlađi u njoj uživati. Na interaktivan, djeci primjeren način, slikovnicu će predstaviti autorica teksta Iva Dužić.

Komentirajte