Naslovnica Vijesti SMŽ Izbori u HSS-ovoj organizaciji branitelja

Izbori u HSS-ovoj organizaciji branitelja

Dana 08. 11. 2014. godine u mjestu  Šišinec u Općini Lekenik održana je izborna skupština branitelja HSS-a Hrvatski sokol Sisačko moslavačke županije.

Na izbornoj skupštini izabrano je i  vodstvo organizacije branitelja i to Franjo Tonković predsjednik, koji je ponovno dobio
povjerenje delegata za vođenje županijske  organizacije branitelja HSS-a  Hrvatski sokol,  Anđelko Jugović i Milan Živković potpredsjednici, Josip Jelaš  tajnik i Dubravko Petir blagajnik, koji će u slijedećem razdoblju voditi organizaciju branitelja.

Hrvatska zastupnica u europskom parlamentu i potpredsjednica HSS-a Marijana Petir zahvalila je braniteljima na njihovoj podršci prilikom provođenja svih aktivnosti koje organizira HSS a posebno im je zahvalila na angažmanu u izborima za Europski parlament. Istaknula je da je žalosti da hrvatski branitelji i najteži invalidi domovinskog rata moraju prosvjedovati u Savskoj već treći tjedan kako bi zaštitili svoje ljudsko dostojanstvo i dignitet Domovinskog rata jer ova Vlada nema elementarni osjećaj za njih i za ono što je sveto hrvatskom narodu.

Petir je rekla da se nedavno zauzela i za hrvatskog branitelja Veljka Marića koji je dulje vrijeme zatočen u srpskom zatvoru, te se nada da će njeno pitanje potaknuti i hrvatsku Vladu da se zauzme za tog hrvatskog branitelja. Također je naglasila da je HSS u proteklo vrijeme postigao velike pobjede sa koalicijskim partnerima na europarlamentarnim izborima, kao i na izborima za župana Sisačko moslavačke županije i njegove zamjenike, te da ćemo ubuduće učiniti sve da se ostvari vlast i na državnoj razini, jer hrvatskom narodu treba narodna vlast.

Predsjednik organizacije branitelja Franjo Tonković je istaknuo da su branitelji  zadovoljni što se  stvorila predizborna koalicija stranaka desnog centra sastavljena od državotvornih stranaka, te je potrebno staviti sa strane sve osobne razmirice i stvoriti jaku koaliciju koja bi osigurala vlast  kako na lokalnoj, tako i na nacionalnoj razini.

Komentirajte