Naslovnica Vijesti Kultura Iz radionice Kino kluba Sisak: Star Film Festival

Iz radionice Kino kluba Sisak: Star Film Festival

Unatrag nekoliko mjeseci građani grada Siska imali su priliku upoznati se s filmskim projektom Kino kluba Sisak, Sky Film Festivalom, filmskim festivalom koji slavi sisačku, hrvatsku i svjetsku industriju kroz projekcije filmova industrijskog karaktera u razdoblju od 4. do 6. rujna 2014.

Uslijed malenog i nedovoljnog broja pristiglih filmova industrijskog karaktera Kino klub Sisak bio je primoran promijeniti smjer u kojem Sky Film Festival ide kako bi spomenuti projekt ipak mogao zaživjeti. Na radost Kino kluba Sisak i ljubitelja filmske umjetnosti novom, Star Film Festu, dodano je još nekoliko filmskih kategorija. Filmske kategorije koje će biti na SFF – u su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i one take film. Filmski festival, osim što predstavlja okupljalište mladih iz Siska i Sisačko – moslavačke županije, Hrvatske i svijeta, daje mladim, talentiranim umjetnicima šansu da svoje filmove pokažu javnosti. Svi zainteresirani mogu prijaviti svoje filmske uratke do 8. kolovoza 2014.

Star Film Fest održat će se u gradu Sisku od 4. do 6. rujna 2014. godine na više ambijentalnih i pitoresknih lokacija, a njegovo otvaranje održat će se u sisačkom Starom gradu. U sklopu Star Film Festa bit će organizirane filmske radionice, odlasci u galerije i muzej te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika. Filmovi stižu iz Hrvatske i svijeta, a uskoro će biti otvorene i prijave Siščana za fotografske i filmske radionice. Što reći osim da će, nesumnjivo, Sisak uskoro postati poprište filmske umjetnosti, zabave i naravno – mladosti.

E.V.

Komentirajte