Naslovnica Izdvojeno Ivo Žinić prijavio nepravilnosti u kampanji županice

Ivo Žinić prijavio nepravilnosti u kampanji županice

Kandidat koalicije HDZ-HSS-HSP AS-BUZ za Sisačko-moslavačkog župana Ivo Žinić poslao je zahtjev za intervencijom Državnom izbornom povjerenstvu, kao i primjedbu Pravobraniteljici za djecu Mili jrelavić, vezano uz poteze županice Marine Lovrić Merzel.

“Želim ukazati na niz nepravilnosti u vođenju predizborne kampanje aktualne sisačko-moslavačke županije i kandidatkinje za županicu Marine Lovrić Merzel koja svoju kampanju vodi županijskim novcem. Tako je organizirala „Razgovore sa županicom“, skupove koje održava u svim jedinicama lokalne samouprave na kojima vodi klasičnu predizbornu kampanju. I samo pozivi na spomenute skupove, tiskaju se županijskim novcem, a i medijske najave tih događaja plaćaju se iz županijske blagajne. No, tu nije kraj besramnom trošenju zajedničkog novca na promociju aktualne županice. Tako je županijskim sredstvima izradila 3D spotove kojima najavljuje i obećava buduće projekte. S potpisom Sisačko-moslavačke županije objavljuju se isti projekti na portalima Sisak.info, Jutarnji.hr i Večernji.hr. I to su ponovno platili građani Sisačko-moslavačke županije.  Sisačko-moslavačka županica, nadalje, na sve svoje protokole otvaranja navodnih budućih projekata pismima na kućne adrese poziva građana na pojedine događaje. Iako je potpuno jasno da je riječ o predizbornoj promidžbi i taj se poduhvat plaća iz županijskog proračuna.   Sisačko-moslavačka županica  i glasilo županijske Turističke zajednice koristi za svoju osobnu promidžbu, dok medije koji se plaćaju iz županijskog proračuna,isključivo koristi za svoju političku kampanju.   Postavljam i pitanje tko je pripremao  i izrađivao stranačke novine koje veličaju lik i djelo županice Lovrić Merzel jer je evidentno da su tekstovi i fotografije korišteni sa službene web stranice Sisačko-moslavačke županije. Također smatramo spornim da se isti politički pamfleti dijele  u županijskim ustanovama poput županijske bolnice u Sisku. Takvu kampanju smatramo najgorim oblikom manipulacije.  Molim vas da što prije provjerite ove navode, kršenje izbornih pravila i zakona kao i grube političke manipulacije  te odredite  kaznene mjere. –  stoji u pismu upućenom DIP-u.

Milu Jelavić upozorio je ” na praksu korištenja djece i mladeži u predizborne svrhe koje u kampanji za predstojeće lokalne izbore provodi aktualna sisačko-moslavačka županica i kanidatkinja za županicu Marina Lovrić Merzel. Osim što koristi djecu pri svakom otvaranju nekog objekta i rezanju vrpce, gospođa Lovrić Merzel u četvrtak, 16. svibnja 2013. godine organizira koncert Tonija Cetinskog na kojeg poziva županijske maturante. I ne samo da ih poziva, već je ravnateljima naloženo da djecu organiziraju, a Sisačko-moslavačka županija čak osigurava autobusni prijevoz. Osim što na taj način troši stotine tisuća kuna županijskog novca aktualna županica Marina Lovrić Merzel odlučila je najbesramnije koristiti naše mlade u predizbornoj kampanji i svojoj promociji. Iako cijelu paradu koju prati početak gradnje jedne škole smatramo pretjeranom, najspornijom smatramo vrijeme njezina održavanja. Da je riječ o predizbornoj manipulaciji mladim ljudima, od kojih će neki prvi put moći glasovati na izborima, jasno pokazuje i datum održavanja koncerta – 16. svibnja, predzadnji dan kampanje za lokalne izbore. Kada bi bila doista riječ o želji da se mladima ponudi zabavni sadržaj mogao se ovaj događaj organizirati bilo koji dan zvan predizborne kampanje. Molim Vas da svojim autoritetom i ovlastima zaštitite mladež Sisačko-moslavačke županije od ovakvih grubih političkih manipulacija aktualne županice Marine Lovrić Merzel te poduzmete odgovarajuće mjere.” – ističe Žinić  u svom dopisu pravobraniteljici za djecu.

Komentirajte