Naslovnica Vijesti Sisak Ivo Žinić i HDZ o Milanovićevim izjavama

Ivo Žinić i HDZ o Milanovićevim izjavama

Kandidat HDZ-a za novog sisačko-moslavačkog župana IVO ŽINIĆ te članovi Odbora za branitelje HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivica Vulić iz Novske i Marijan Smernić iz Siska održali su u Sisku konferenciju za novinare. Tom su prilikom komentirali nedavne izjave hrvatskog premijera Zorana Milanovića kojima obezvrjeđuje i omalovažava Domovinski rat i hrvatske branitelje.

„Zadnje izjave premijera Milanovića o tome da je u Hrvatskoj vođen građanski rat, prije svega su me uvrijedile kao hrvatskoga branitelja, bojnika Hrvatske vojske koji je zajedno sa svojim suborcima branio i obranio našu domovinu  u Domovinskom, oslobodilačkom ratu“ rekao je Ivo Žinić. „Da se u Hrvatskoj vodio oslobodilački,a ne građanski rat davno je prihvaćeno u Hrvatskom saboru Deklaracijom o Domovinskom ratu.“

Žinić je dodao kako su branitelji Sisačko-moslavačke županije teško primili ovakve izjave jer je riječ o županiji koja je podnijela ogromne ljudske i materijalne žrtve. Žinić je dodao i kako bi Milanoviću kao predsjedniku SDP-a i mogao oprostiti takve izjave jer nije sudionik Domovinskoga rata, no kao premijeru takve mu se izjave ne bi smjele događati. Osudio je i izjave premjera Milanovića kako su građani „desnih“ političkih uvjerenja, među kojima je i mnogo hrvatskih branitelja, crnokošuljaši i homofobi.

Žinić je istaknuo i kako je kao visoki časnik u Domovinskome ratu zapovijedao ljudima svih nacionalnosti i vjeroispovijesti te da ih sve smatra svojom braćom po oružju.  „Stoga od premijera Milanovića tražimo da se zbog nedopustivih i neprimjerenih izjava ispriča svim hrvatskim braniteljima“ istaknuo je Žinić.

Predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a Sisačko-moslavačke županije Ivica Vulić istaknuo je kako su premijerove izjave uvrijedile ne samo hrvatske branitelje i invalide Domovinskoga rata već i roditelje i članove obitelji poginulih branitelja koji zbog takvih premijerovih izjava osjećaju bijes i očaj. Izrazio je i razočaranje što ministri branitelja i obrane nisu reagirali i upozorili na neprimjerenost premijerovih izjava.
Predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a Grada Siska Marijan Smernić  istaknuo je kako je premijerova izjava još jedan udarac na hrvatske branitelje i one koji su htjeli samostalnu Republiku Hrvatsku.

Članovi Odbora za branitelje na kraju konferencije za novinare dali su i jasnu podršku Ivi Žiniću za novog sisačko-moslavačkog župana. Naglasili su da je riječ o čovjeku koji je Hrvatsku branio, obnavljao i radio na regionalnom razvoju.

Komentirajte